Medi ambient

política municipal

Tiana se situa al capdavant d'Europa en reciclatge

El municipi rep a Brussel·les el premi europeu de la prevenció de residus

Competia amb Londres i Malmö

Tiana s'ha situat al capdavant de la primera fila de municipis recicladors d'Europa. L'alcaldessa tianenca, Ester Pujol, va recollir ahir a Brussel·les el premi europeu de la prevenció de residus, un dels més prestigiosos del món en aquest àmbit, en què fa temps que Tiana excel·leix. El premi reconeix iniciatives en favor del reciclatge i la minimització de residus i l'Ajuntament tianenc hi havia presentat el projecte A Tiana reduïm els residus i competia en la categoria d'administracions públiques. Els altres dos finalistes han estat Londres i la ciutat de Malmö, a Suècia, dos municipis amb unes dimensions molt per sobre de les de la vila maresmenca. Tiana va ser el primer municipi català que va implantar la recollida selectiva porta a porta, l'any 2000.

Triplet de reconeixements

Amb aquest premi, Tiana ha fet el triplet. El municipi va ser triat per protagonitzar la campanya Súper recicladors de l'Agència de Residus de Catalunya, en què el poble apareixia com un dels que més reciclen del país. Tiana és al capdavant dels municipis de l'àrea metropolitana en el percentatge de recollida selectiva de deixalles, el 86,36% dels residus. Després va venir el premi Ciutat Sostenible, un reconeixement d'àmbit estatal concedit per la fundació Fòrum Ambiental, amb el suport del Ministeri de Medi Ambient i el patrocini d'Ecoembes. El guardó era per l'ús de tecnologia mitjançant xips en el procés de recollida de la fracció orgànica i per la campanya educativa a la població.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia