El Congrés aprova per unanimitat accelerar els tràmits de desdoblament de l'N-II a Girona

El Congrés va aprovar ahir per unanimitat dels 345 diputats presents a l'hemicicle una moció que CiU ha acordat amb el govern espanyol i el conjunt de grups de la cambra baixa per accelerar els tràmits de desdoblament de l'N-II a la demarcació de Girona.

En la moció, s'insta el govern espanyol a reiniciar de manera immediata les obres de desdoblament i a posar a licitació en el segon semestre del 2010 els trams de Caldes de Malavella-Sils, Sils-Maçanet de la Selva i Maçanet de la Selva-Tordera.

Jordi Xuclà, diputat de CiU per Girona, va expressar la seva «satisfacció» per l'acord aconseguit amb el grup socialista en la mesura que «permetrà donar un impuls a aquestes obres que acumulen una gran demora i estan generant malestar en la societat». El parlamentari de CiU va manifestar que «aquesta iniciativa imposa un gir radical en el desdoblament de l'N-II, paralitzat des del desembre de l'any 2007».

En la moció també es demana la inclusió de les obres amb els tràmits més avançats, des de Tordera fins a Orriols, en el pla extraordinari d'infraestructures que impulsa el Ministeri de Foment, i l'impuls de les actuacions de la tramitació en la resta de trams fins a la Catalunya del Nord que no són susceptibles de ser incloses en el pla.

El diputat socialista Juli Fernàndez, per la seva part, va destacar que l'esmena dels socialistes havia permès «millorar» la de CiU, i va afirmar que el govern espanyol fa «molt de temps» que treballa per poder accelerar el desdoblament. Fernández, després de la sessió, va voler destacar que el més important era que «el missatge que es dóna a la societat», amb l'aprovació per unanimitat, és que «això és una màxima prioritat» i que hi ha una col·laboració entre el govern espanyol i el de la Generalitat.

Francesc Canet (Esquerra-IU-ICV) va afirmar que s'hi adherien «sense massa entusiasme» perquè a la societat gironina hi ha molta «desconfiança».

Dolors Montserrat (PP) va assenyalar que l'aprovació era una «bona notícia per Girona i per Catalunya», i també va criticar que el govern socialista durant tots aquests anys ha tingut «una voluntat política inexistent» cap a Girona.

EL PERSONATGE

JORDI XUCLÀ
diputat de ciu
«L'objectiu de la moció és mirar cap al futur per fer un gir radical en la gestió de la carretera»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.