Infraestructures

Mataró transforma la Nau Minguell en una nova fàbrica per als emprenedors del sector artístic i audiovisual

Tot i que les obres encara no s'han enllestit del tot, la Nau Minguell de Mataró es va inaugurar ahir oficialment convertida en un espai per a la indústria artística i audiovisual. L'edifici, que havia estat una antiga fàbrica tèxtil, s'ha rehabilitat de dalt a baix per convertir-se en un eix més del projecte Tecnocampus, que ha de servir perquè la ciutat faci el canvi de model econòmic i ajudi a atraure empreses que creïn nova ocupació. De fet, l'alcalde, Joan Antoni Baron, va assegurar que aquest servei és només un «entremès» del parc tecnològic que s'inaugurarà al setembre a El Rengle. «L'objectiu d'aquest equipament és posar en contacte la creació artística amb les empreses especialitzades que es dediquen a explotar aquest talent», va afegir-hi Baron.

La inversió de l'obra ha estat de tres milions d'euros, dels quals 2,7 milions s'han aconseguit a través d'un crèdit del pla Avança del Ministeri d'Indústria. Tot i que de moment només hi ha tres empreses que han formalitzat el lloguer d'alguns dels espais, la presidenta de la Fundació Tecnocampus, Alícia Romero, assegura que d'interessades n'hi ha «una dotzena més». «Un cop es posi es marxa la infraestructura i vegin l'equipament que té, serà més fàcil que al final es tanquin més contractes», va dir. Les que ja s'han instal·lat a la Nau Minguell són les dues entitats artístiques de la ciutat: l'Associació Sant Lluc per l'Art i l'associació artística Els Dimarts del Llimoner, que tenen espais propis. La fàbrica del carrer de Pascual Madoz té un espai d'experimentació equipat amb un ciclorama circular de 360° que ha de servir com a laboratori audiovisual i d'enregistrament. A la primera i la segona planta hi ha els locals polivalents per a les empreses, i a la tercera, a més de la seu de les dues entitats culturals, s'hi ha situat un espai de treball conjunt (coworking) per a lloguers temporals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia