Infraestructures

Infraestructures

Indignació a l'Ebre per l'aturada de la variant de l'Aldea

L'alcalde anuncia més mobilitzacions si es confirma la paralització de l'obra

La Cambra diu que és inacceptable

Com era d'esperar, la paralització de les obres de la variant de l'N-340 a l'Aldea ha aixecat una bona polseguera a les Terres de l'Ebre. “Estem molt tocats perquè no ens ho esperàvem i ens sentim enganyats perquè semblava que les obres avançaven a tot gas”, manifestava ahir l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu (ERC), que precisava que ja hi ha executat entre un 45 i un 50% de l'actuació. Tot i que encara estan pendents de la confirmació oficial del Ministeri de Foment, Andreu anunciava més mobilitzacions si es confirma realment que l'obra queda aturada fins al 2012 o el 2013 com li ha comunicat l'empresa adjudicatària, Sando SA. “Això no és una obra normal d'infraestructures sinó una obra de seguretat, i la seguretat no té preu”, afegia indignat l'alcalde.

“És una ofensa més als ciutadans de Catalunya”, manifestava per la seua banda l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), que destacava que la variant de l'Aldea i l'autovia de l'interior són “infraestructures bàsiques del territori” i criticava la “mínima influència” del PSC en el govern de l'Estat. Més contundent encara es va mostrar l'alcalde de Tortosa, el també convergent Ferran Bel. “El menysteniment del Ministeri de Foment cap a les Terres de l'Ebre és absolut”, va dir Bel, que, al marge de les crítiques a Foment per no haver comunicat a l'Ajuntament que l'obra s'aturava, va lamentar que el senador socialista Joan Sabaté no s'haja pronunciat sobre el tema i que la diputada Lluïsa Lizárraga no haja sabut concretar els terminis de l'execució. “Això contrasta amb les acusacions que l'autovia A-7 està aturada per culpa de l'Ajuntament de Tortosa”, va cloure Bel.

Per la seua banda, el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, va qualificar la paralització de la variant d'“inacceptable” per als sectors econòmics i empresarials de les Terres de l'Ebre, un territori, segons va recordar, que acumula “prou anys de retard en moltes obres” i “injustament abandonat per les administracions”, cosa que fa menys competitives les empreses.

LA FRASE

Ens sentim enganyats; aquesta no és una obra normal, és de seguretat, i la seguretat no té preu
Dani Andreu
ALCALDE de l'aldea

Lizárraga admet que es retardarà

La diputada socialista al CongrésLluïsa Lizárraga va admetre ahir en declaracions a l'ACN, que l'execució de la variant de l'Aldea es retardarà tot i que no va saber precisar-ne els terminis. Segons Lizárraga, l'obra no queda “anul·lada”, sinó que simplement el Ministeri de Foment haurà de renegociar amb l'empresa Sando SA nous terminis, amb l'agreujant de que el mes d'agost és totalment inhàbil. Ara bé, les seues declaracions contrasten amb les de l'alcalde, Dani Andreu, que assegura que l'empresa ha plegat, està acomiadant els treballadors i cancel·lant contractes amb els proveïdors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.