Infraestructures

mobilitat

Preservem el Maresme traurà els tractors al centre de Mataró

Col·lapsarà el trànsit per demanar una alternativa al projecte de la ronda de Mataró i del Baix Maresme

La coordinadora tria el 21 de novembre per l'actuació, una setmana abans de les eleccions al Parlament

Continua havent-hi poca cura de preservar el camp
Pep Riera
unió de pagesos

Mataró tornarà a veure tractors circulant pel centre del municipi. Al 2006 va ser per protestar per la ubicació de la depuradora de l'Alt Maresme, al 2004 per l'augment del preu del gasoil, al 2003 per la preservació de la zona agrícola de les Cinc Sènies. Al 2010, serà en rebuig als projectes de la Ronda de Mataró i la Ronda del Baix Maresme, la primera en ple procés d'adjudicació d'obres.

L'històric dirigent d'Unió de Pagesos, Pep Riera, explica que en el rerefons de totes les protestes, també en aquesta, hi ha “la mateixa insensibilitat per preservar l'espai agrari”. El sindicat agrari destaca que l'execució de l'obra trinxarà encara més el territori i que afectarà diverses propietats agroforestals.

La tractorada encara no té un recorregut definit, però tot apunta que podria sortir de la rotonda de la Laia l'Arquera i, des d'aquí, transitar per l'avinguda del Maresme i, en algun punt, trencar a l'esquerra per dirigir-se al centre de la ciutat. L'Ajuntament podria ser-ne el destí final. El que sí està clar és la data per a la protesta. Serà el proper 21 de novembre, un diumenge abans de la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya. Unió de Pagesos és una de la quarantena d'entitats que forma part de la coordinadora Preservem el Maresme, que es va constituir al juny passat per evitar la construcció d'una nova carretera a la comarca. La setmana passada, aquesta agrupació d'entitats va votar en assemblea la celebració de la tractorada reivindicativa. Des dels seus inicis, la coordinadora s'ha mostrat molt crítica amb l'actuació dels partits en el debat sobre la mobilitat a la comarca. La convocatòria per a una setmana abans dels comicis és un nou avís a la classe política.

A més, Preservem el Maresme ja ha decidit que impugnarà legalment el projecte de la ronda del Baix Maresme. “Presentarem al·legacions a la totalitat del projecte”, comenta el portaveu de Preservem el Maresme, Antoni Esteban. Segons apunta Esteban, en els propers dies, s'enllestirà el document tècnic en base al qual estructuraran el seu argumentari. “El que és segur és que plantarem cara a aquest projecte”, va assegurar.

ICV presenta mocions

Qui també s'ha posicionat clarament en contra del projecte és Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), que presentarà mocions als ajuntaments on està representat. També presentarà al·legacions al projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.