Infraestructures

vilassar de mar

El Mercat de la Flor exigeix un accés a la ronda del Maresme

L'entitat presenta al·legacions al projecte i reclama l'adequació del torrent de les Tartanes, a tocar de les instal·lacions

Alerta que les obres no preveuen solucions pel pas de vehicles industrials fins al mercat

El Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya de Vilassar de Mar veu amb preocupació la futura construcció de la ronda del Maresme. Segons el seu parer, el projecte de la nova carretera no preveu cap accés directe entre la nova infraestructura, el mercat i les empreses del sector que hi ha al voltant.

Per això, des del Mercat de la Flor ja s'han fet arribar al·legacions al projecte reclamant la planificació d'un accés adient al mercat des de la ronda del Baix Maresme i, al mateix temps, l'ampliació i adequació del torrent de les Tartanes –situat just al costat de les instal·lacions del mercat– al volum de trànsit que suporta.

Des del Mercat de la Flor es considera que el projecte de la ronda del Maresme no preveu solucions específiques per al pas de vehicles industrials des de la ronda del Baix Maresme fins al mercat, i manifesta que l'actual torrent de les Tartanes no és adient si no s'hi fan els carrils adequats.

A més, el president de l'entitat, Josep Vizcarro, opina que si no es reforma el torrent i es fan uns accessos dignes, els 250.000 vehicles que entren i surten del mercat –per tant, 500.000 moviments– hauran de passar per dins de Vilassar de Mar o de Premià de Mar. “Per això resulta inacceptable el projecte si l'obra pretén ser una millora per a tots els maresmencs”, afegeix Vizcarro.

Paral·lelament el president de l'entitat també manifesta que “hi ha hagut falta de comunicació a l'hora de fer arribar el projecte”. “A nivell polític, el tema ha estat molt adormit i nosaltres no ens hem assabentat de la notícia fins a mitjan octubre”, argumenta Vizcarro, que, tot i això, es mostra optimista que el projecte acabi recollint les seves demandes. “En cas contrari, si tiren pel dret, hi haurà un problema gros i no acceptarem un no, però crec que la Generalitat entén perfectament la singularitat i les necessitats del mercat”, opina el president.

LA FRASE

Si no es fan accessos dignes, el volum de tràilers haurà de passar per Vilassar de Mar i Premià de Mar
Josep Vizcarro
president del mercat de la flor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.