Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Les obres de l'enllaç entre l'A-2 i l'AP-7 ja s'han reactivat

Foment ha reprès les obres just un mes després d'haver anunciat la seva continuïtat als alcaldes de la zona

El Ministeri de Foment ha reactivat aquesta setmana l'execució de les obres de l'enllaç entre l'A-2 i AP-7, a l'altura de Castellbisbal. La infraestructura permetrà la connexió directa de les dues vies i està previst que sigui utilitzada per una mitjana de 40.000 vehicles al dia. L'actuació seguirà els paràmetres fixats inicialment pel projecte constructiu i les necessitats derivades, com per exemple les que a l'estiu van causar la paralització de les obres, quedaran recollides en expedients de contractació independents.

Fa just un mes, el secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, es va comprometre davant una plataforma d'alcaldes del Vallès Occidental i del Baix Llobregat a reactivar les obres a principi de març. “Estic molt contenta d'haver liderat la plataforma i que hagi obtingut bons resultats”, va declarar ahir l'alcaldessa de Castellbisbal, Maria Dolors Conde, que entén que la represa ha estat més fàcil “perquè encara no s'havia rescindit el contracte amb l'empresa constructora”; un aspecte, aquest, que els alcaldes van deixar molt clar a l'hora de justificar la necessitat de continuïtat, ja que l'encariment posterior hauria estat inassumible. El calaix metàl·lic inferior del viaducte ja estava acabat i ara es construirà el tauler superior de formigó.

LA XIFRA

2,4
quilòmetres
de longitud tindrà l'enllaç, amb un viaducte d'uns 850 m per superar l'A-2, dos rius i sis línies d'Adif.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.