Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Crítiques al Vallès perquè no es farà la cua de maniobres

Els ajuntaments de Sabadell i Rubí denuncien les formes de la Generalitat i el perjudici que suposarà per a la comarca

La decisió del govern de no construir una nova cua de maniobres a la plaça de Catalunya per millorar les freqüències dels trens de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha aixecat les primeres crítiques al Vallès. El regidor d'Urbanisme de Sabadell, Joan Manau, va lamentar que “oficialment” no s'hagi comunicat res. En aquest sentit, va recordar que “si s'han de fer replantejaments, s'haurien de fer en el marc del pla director d'infraestructures”, com altres vegades, amb la participació dels consistoris. “S'hauria de fer no improvisadament ni unilateralment”, hi va afegir Manau. A més, el regidor d'Urbanisme va destacar que el Vallès és una potència econòmica important. “Això és una manca d'interès de mantenir la competitivitat del transport públic, que és una mesura d'estalvi energètic”, va assenyalar Manau.

L'alcaldessa de Rubí, Carme García, va afirmar ahir que la no-construcció d'una nova cua de maniobres de FGC a la plaça de Catalunya “perjudicarà el transport públic de Rubí”. Segons García, la decisió de la Generalitat provocarà que s'alenteixi la millora de la línia ferroviària del Vallès. “Tenint en compte que tant Terrassa com Sabadell tindran noves estacions, això encara alentirà més les freqüències de pas d'una línia ja per si mateixa col·lapsada i saturada”, va denunciar l'alcaldessa, que va insistir que aquesta decisió no beneficia “gens” els rubinencs. L'alcaldessa també es va mostrar sorpresa pel fet que la notícia s'hagi difós a l'agost. A més, hi va afegir que no havia sentit a parlar d'aquesta possibilitat en el consell d'administració de FGC, del qual és membre. Ni l'Ajuntament de Barcelona ni el de Terrassa es van pronunciar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.