Infraestructures

infraestructures

L'Estat adjudica en campanya el tram de l'N-II Sils-Caldes

L'adjudicació que ha fet el Ministeri de Foment, a dos dies de les eleccions, encara és provisional perquè està per sota el mínim de licitació, que és de 39 milions d'euros

El desdoblament de l'N-II en el tram entre Sils-Caldes de Malavella va ser adjudicat, finalment, i de manera provisional ahir a l'empresa Acciona. L'Estat, amb aquesta adjudicació provisional, ha fet entrar aquesta controvertida obra a dos dies de les eleccions generals, quan aquesta actuació ha planat al llarg de tota la campanya i ha estat motiu de retrets i controvèrsies entre els candidats, especialment entre el PSC i CiU. De fet, el cap de llista del PSC, Àlex Sàez, a l'inici de la campanya, ja va avançar que l'adjudicació era imminent. Amb tot, i no per ser adjudicat, les obres començaran immediatament. L'adjudicació ara mateix no és definitiva, perquè les empreses han presentat pressupostos per sota del preu mínim de licitació, que estava fixada en 39 milions d'euros. El tram que vol desencallar l'Estat és de 6,6 quilòmetres. Ara fa dos anys les obres es van aturar perquè les dues empreses de la UTE adjudicatàries van fer fallida. Per Àlex Sáez, que sempre ha admès dificultats, aquesta adjudicació demostra el compromís de l'Estat amb Girona.

LA XIFRA

39
milions d'euros
és el cost que té desdoblar aquest tram de 6,6 quilòmetres entre Sils i Caldes de Malavella.

LA DATA

2007
El desembre
d'aquest any, la llavors ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, va inaugurar el tram Fornells-Caldes.

Un procés llarg, costós i ple d'entrebancs

Analitzant el projecte de desdoblament de l'N-II, el tram entre Caldes de Malavella és la part sud d'aquesta infraestructura. Els altres són el Sils-Maçanet, aturat des de fa un any i mig, i el Maçanet-Tordera. Dos trams, que tot i l'adjudicació inicial Sils-Caldes, encara no tenen una data determinada per començar les obres. L'Estat tenia la intenció que els treballs de la futura A-2 es puguin executar mitjançant un acord de col·laboració entre els sectors públics i privats. Pel que fa referència al tram nord es va aturar l'estiu del 2010 i afectava Medinyà-Orriols. Amb tot, l'Estat ja va incloure aquest tram de l'N-II en el paquet de projectes que s'aturaven a tot l'Estat dins el procés d'estalvi en infraestructures. Ara mateix, els trams que s'han desdoblat d'aquesta carretera són Fornells de la Selva-Caldes de Malavella. Aquesta actuació va costar 48,5 milions d'euros i, després de 4 anys d'obres al llarg de 4 km, es va inaugurar el desembre del 2007, a càrrec de la llavors ministra, Magdalena Àlvarez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.