Infraestructures

vallès occidental

La societat civil de Terrassa vol que es facin les obres dels FGC

Enviaran cartes al president Mas i als consellers Recoder i Mas-Colell perquè es reprenguin les obres

A Sabadell, l'alcalde Bustos diu que desconfia de la promesa del govern d'acabar-les el 2015

Dotze entitats del teixit associatiu i empresarial de Terrassa van adherir-se ahir a la demanda que es reprenguin les obres de perllongament dels FGC, dos dies després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, anunciés l'aturada dels treballs iniciats el 2003, més del 70% dels quals estan executats, per falta de finançament.

La Cecot, la Cambra de Comerç, Unnim, els sindicats UGT i CCOO, les federacions de veïns (FAVT) i de comerciants (FACT), el RACC, el Gremi de Constructors i tres operadores de taxi es van reunir amb responsables municipals per donar suport a la demanda que els portaveus municipals ja van consensuar el dia abans recordant que l'obra ja s'ha endarrerit molt des que es
va iniciar el 2003.

Aquesta reivindicació se suma a altres que també van consensuar: l'execució de l'obra del quart cinturó, el concurs d'adjudicació de la gestió de l'aeroport del Prat i la construcció del tercer carril de l'autopista C-58 fins a Sant Quirze per evitar els embussos diaris, agreujats per la decisió de suprimir la gratuïtat del peatge de les Fonts (E-9), un aspecte que també demanen que es reconsideri. Per això s'enviaran cartes al president de la Generalitat, Artur Mas; al conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; a la ministra de Foment, Ana Pastor, i al secretari d'estat de Planificació i Infraestructures, Rafael Catalá. I a Mas-Colell se li demanarà una reunió perquè és qui té la visió global del territori des del punt de vista pressupostari i qui té “capacitat per prioritzar els diners”, va dir Navarro. A les peticions s'hi adjuntarà l'estudi de la plataforma FEM Vallès sobre les necessitats que té el territori.

Desconfiança a Sabadell

A la cocapital, tot i que les obres està previst que s'acabin el 2015, els ànims també estan calents. L'alcalde, Manuel Bustos, assegurava que “desconfiava” de les promeses del govern de complir el calendari perquè considera que fins ara havien “amagat” la paralització dels treballs, un fet que ja havien denunciat els grups municipals de l'Entesa i ICV. Precisament aquests dos grups retreien ahir a l'alcalde que no els hagués fet cas. Malgrat la discrepància, els partits van firmar un acord per reclamar garanties del compliment del calendari, que es creï la comissió tècnica per abordar el finançament de l'obra i que es minimitzi l'impacte a la superfície del pou d'atac
al nord, la plaça d'Espanya, el passeig de la Plaça Major i es garanteixi el
cobriment als barris de Gràcia i Can Feu.

Fins deu minuts abans de comparèixer Recoder, se'ns va dir que l'obra s'executava a ple ritme
Manuel Bustos
alcalde de sabadell
No els estem demanant que es gastin els diners al territori, sinó que s'hi inverteixi
Pere Navarro
alcalde de terrassa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.