Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Recoder concedeix temps a Foment respecte a l'N-II

El conseller diu que encara s'està en el període de negociacions amb la nova ministra i recalca que Ana Pastor està al corrent que el desdoblament és una prioritat per a la demarcació

El titular de Territori i Sostenibilitat troba “inadmissible” l'estat en què es troba l'N-II a les comarques de Girona però considera que s'ha de donar un marge de temps als nous responsables del Ministeri de Foment perquè en reprenguin les obres de desdoblament. En unes declaracions fetes ahir durant una visita a la comarca del Pla de l'Estany, Lluís Recoder va dir que tot just s'està en el moment del diàleg entre les dues administracions. De totes maneres –va tranquil·litzar el conseller– al govern català li consta que la ministra Ana Pastor està al corrent de la importància que a Catalunya es dóna a aquesta obra pendent. Segons el conseller, el projecte corresponent està inclòs en la llista de vuit obres prioritàries que es va lliurar a la ministra Ana Pastor en la reunió que va tenir lloc el mes passat.

Tot i donar aquest marge de temps, Recoder no es va estar de criticar la situació en què ha quedat la carretera, que va qualificar d' “inadmissible”. “No pot ser que tinguem l'N-II en les condicions que la tenim, amb la quantitat de cotxes que hi passen cada dia i amb obra feta i abandonada”, va assenyalar, i va acabar assegurant que els pròxims dies seguiran pressionant Madrid perquè acabin desdoblant tot el traçat.

L'aigua de l'Ebre

Una altra qüestió en què el govern d'Artur Mas pretén fer-se fort davant del govern estatal és el transvasament de l'Ebre. Amb vista a la reunió que properament mantindrà amb el ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, Recoder va confirmar ahir l'oposició del govern català a aquella possibilitat. “No hi ha capacitat en el riu Ebre per suportar cap mena de transvasament. Esperem que sigui el mateix ministre qui
la descarti, però en tot
cas nosaltres li ho farem veure.”

Res per Cornellà-Besalú

El desdoblament de la carretera C-66 entre Cornellà del Terri i Besalú és un projecte considerat prioritari pel govern, però seguirà un any més sense executar-se, va informar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat als alcaldes del Pla de l'Estany. Quan es va acabar de redactar, ara fa dos anys, el projecte estava valorat en 172 milions. Inclou, com a intervenció més rellevant, la variant de Serinyà, amb dos túnels i dos ponts. La reforma de la carretera (que preveu també una millora substancial de l'autovia entre Sant Julià de Ramis i Cornellà) està pendent des de la legislatura anterior i és una de les inversions que la comarca reclama des de fa anys a la Generalitat.

Reunits a la seu del Consell Comarcal, els alcaldes van fer notar al conseller altres demandes del territori: el reforçament del ferm de l'antiga C-150 entre Banyoles i Serinyà, la supressió de revolts de la carretera de Banyoles a Olot per Mieres o la posada en servei de la depuradora de Melianta (Fontcoberta), que fa mesos que està acabada però no la connecten a la xarxa.

LA DATA

2010
any
en què en alguns trams es van aturar les obres de desdoblament de l'N-II a les comarques de Girona.

LA FRASE

No pot ser que tinguem l'N-II en les condicions en què la tenim
Lluís Recoder
CONSELLER DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT

LA XIFRA

14
quilòmetres
és la longitud del tram de la C-66 que s'ha de desdoblar entre Cornellà del Terri i Besalú.

Descomptes en transport per als aturats

Els aturats que cobrin una pensió igual o inferior al sou mínim interprofessional tindran un descompte del 70% en la targeta T-Mes i en les targetes de transport mensuals, a partir del mes que ve, va anunciar ahir el conseller Recoder en la seva visita a la comarca del Pla de l'Estany. Per adquirir-les s'haurà d'anar probablement a les oficines del SOC. El titular de Territori i Sostenibilitat va assenyalar que aquesta iniciativa pretén ser una ajuda a les economies familiars més perjudicades per la crisi econòmica i va recalcar el fet que sigui una mesura mai vista al nostre país. “Mai el sistema de transports públics a Catalunya havia previst descomptes per a aturats”, va assenyalar el conseller. El descompte s'aplicarà a les
T-Mes de les Àrees Territorials de la Mobilitat de Lleida, Tarragona i Girona i la T-Trimestre a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Precisament Recoder va referir-se a la vaga convocada pels treballadors de TMB per finals de mes, que va qualificar de mobilització “que no entén ningú” i que es produirà quan tothom s'està estrenyent el cinturó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.