Infraestructures

infraestructures

Girona vol una partida als pressupostos de l'Estat per al tren convencional

PSC, ERC i CiU presentaran esmenes al govern estatal perquè ho inclogui per a aquest 2012

Es considera que seria un gest de compromís amb la ciutat

Front comú des de Girona perquè l'Estat inclogui ara mateix en els pressupostos d'aquest any una partida per al projecte ferroviari de la ciutat. La segona trobada de tots els grups municipals amb els diputats i senadors gironins de totes les formacions polítiques per debatre sobre el projecte ferroviari va servir perquè CiU, PSC i ERC es comprometin a presentar esmenes al pressupost de l'Estat per a aquest 2012 perquè hi hagi una partida per al soterrament del tren convencional i la desaparició del viaducte del tren. Per la seva banda, el PP adopta el compromís que treballarà “intensament” perquè s'hi pugui incloure.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, considera que l'acord “unànime” perquè hi hagi una partida servirà “per transmetre un missatge parlamentari molt clar”, gràcies a la força i la pressió que pot suposar davant el govern estatal. L'alcalde considera molt important la inclusió d'una partida al pressupost, encara que fos modesta, ja que entén que això demostraria el compromís del govern estatal perquè el gros del projecte s'inclogués en el 2013 i permetria visualitzar que “no estem sols en el propòsit de no deixar empantanegada la ciutat de Girona un cop s'acabin les obres del TAV”.

L'alcalde nacionalista admet, però, que serà en el pressupost del 2013 quan la situació serà “de o caixa o faixa” per al projecte ferroviari de Girona, ja que l'actual pressupost acabarà aplicant-se entrat l'any.

L'equip de govern també reconeix que es troben en la mateixa situació que fa unes setmanes en afirmar que “si existeix un projecte executiu nosaltres no el tenim a l'Ajuntament” i només es té constància del projecte bàsic. Puigdemont es va mostrar especialment satisfet pel fet que tots els partits hagin demostrat un objectiu comú, ja sigui a través d'esmenes als pressupostos o amb el treball compromès en la mateixa línia que farà la diputada popular. L'alcalde veu “prematur” encara pensar en possibles respostes i mesures si finalment no s'inclogués el projecte.

LA FRASE

La partida voldrà dir que no estem sols demanant que Girona no quedi empantanegada
Carles Puigdemont
alcalde de Girona

Veray: “Hi ha la voluntat política”

La diputada i regidora del PP, Concepció Veray, assegura que treballarà perquè el pressupost inclogui una partida, per bé que considera bàsic “aclarir primer l'estat del projecte executiu per al tren convencional”. Veray assegura que “en cap cas es tracta d'un problema de voluntat política, perquè el PP en té, és un tema d'austeritat i de disponibilitat econòmica”. En la mateixa línia, Veray considera que aquest any “era prioritari acabar el TAV, més que no pas situar una quantitat simbòlica per al tren convencional”. Ja quan es va fer públic el pressupost, Veray va emplaçar al pressupost del 2013 la inclusió del projecte ferroviari de Girona, que inclou tant el soterrament del tren convencional com la desaparició del viaducte del tren que creua de punta a punta la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.