Infraestructures

tarragonès

L'empresa BASF projecta una terminal ferroviària

Conscient que el transport amb camions és més car i que el futur de la indústria implica una bona connexió ferroviària amb Europa que permeti augmentar les exportacions, l'empresa química BASF construirà una terminal ferroviària de mercaderies als seus terrenys al polígon petroquímic de Tarragona. Però el projecte, que suposa una inversió de 20 milions d'euros, està condicionat a la connexió a l'ample de via europeu a través d'un tercer rail en la línia convencional entre Tarragona i Castellbisbal. Per això, els responsables de BASF van presentar ahir el projecte al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i li van insistir en la necessitat de prioritzar l'adaptació a l'ample europeu. L'empresa confia que la terminal pugui estar en funcionament el 2015.

L'estació també s'obrirà al transport de mercaderies d'altres empreses del territori i tindrà una capacitat de sis trens al dia. “Ens permetrà connectar directament el polígon petroquímic més gran d'Europa amb els principals mercats europeus”, va destacar Joan Maria Garcia, director del centre de producció de BASF a Tarragona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.