Infraestructures

infraestructures

La Generalitat crea un nou abonament trimestral per a Renfe

Serà operatiu a partir de l'1 d'agost

Tindrà viatges il·limitats i serà més barat que tres títols mensuals

L'1 d'agost entrarà en servei un nou abonament que ha creat la Generalitat per als serveis de Renfe. Es tracta de l'abonament trimestral, que havia estat discutit amb plataformes d'usuaris i que pretén beneficiar els viatgers més recurrents del tren. Aquest títol serà més econòmic que tres abonaments mensuals, i tindrà una validesa de 90 dies naturals. A més, permetrà viatges il·limitats, si bé aniran lligats a un trajecte concret. Segons el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, “des dels usuaris se'ns va demanar si podíem millorar els abonaments, i ara volem beneficiar sobretot els viatgers més habituals”, que tindran un preu del bitllet més barat.

El desplaçament entre Girona i Barcelona costarà 455 euros l'abonament trimestral, en comptes dels 514 que sumarien tres títols mensuals. De Figueres a Barcelona el preu serà de 620, en lloc de 688. En la resta d'estacions, els preus per anar a Barcelona seran de 739 euros a Portbou, 601 a Flaçà, 467 a Caldes, 420 a Sils i 314 a Maçanet. Com més llarg és el recorregut, major és l'estalvi econòmic. Font ha explicat que ara faran un seguiment de quins resultats té aquest nou abonament, i per ara no es plantegen afegir cap nou títol a l'oferta pels serveis de Renfe.

LA FRASE

La manera de promoure el transport públic és fidelitzar la gent, i així premiem la recurrència
Ricard Font
director general de transports i mobilitat de la generalitat

LA XIFRA

90
dies naturals
serà el que durarà el nou abonament, que es podrà activar fins deu dies després de la seva compra.

També per a rodalies

L'abonament també servirà per a les rodalies de Barcelona, on es posarà en servei igualment el dia 1 d'agost. Per la metodologia que s'ha seguit en el moment de definir els preus –com més distància tingui el trajecte més econòmic surt–, en el cas de rodalies els abonaments trimestrals a rodalies seran lleugerament més cars que la suma de tres mensuals.

El principal avantatge serà, però, que els viatges diaris seran il·limitats, de manera que si se'n fan més de dos al dia el nou abonament beneficiarà l'usuari. Els preus seran de 115 euros per a una zona (tres de mensuals són 95,8 euros); 130 per a dues zones; 185 per a tres; 220 per quatre; 260 per cinc i 315 (igual que tres mensuals) per a sis zones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.