Infraestructures

infraestructures

Exigeixen a Adif que refaci els danys del TAV a Girona

Veïns i associacions temen que l'Estat deixi empantanegats els espais malmesos per les obres del tren

També reclamen que es paguin les indemnitzacions abans que l'empresa deixi la ciutat

Algunes entitats gironines integrades en la Mesa d'Entitats veuen a venir que Adif pretén marxar de Girona sense refer el parc Central i els altres espais malmesos per les obres del tren d'alta velocitat.

El president de l'associació de veïns de Sant Narcís, Martí Carreras, va mostrar ahir la seva sorpresa per l'anunci que l'Estat considera la recuperació urbanística de la ciutat responsabilitat de les administracions locals i autonòmiques.

Carreras va dir que estava “emprenyat i trist”, i tem que Adif marxi sense executar la recuperació del parc Central i les altres àrees afectades per les obres: “No tenen vergonya. Tot plegat demostra que per a l'Estat la prioritat era el seu TAV, i per això han destrossat el barri, han causat molèsties enormes a molts veïns, no han rescabalat ningú i ara pretenen marxar sense refer res. Que ho deixin com estava abans que ho destrossessin”, va exigir.

Els gestos de l'alcalde

El president de l'entitat veïnal va dir que estan “farts” de les paraules dels polítics, i va llançar un ultimàtum a l'alcalde, Carles Puigdemont: “Només si fa un gest contundent per defensar els drets del veïns –és a dir, que es paguin de manera immediata les indemnitzacions i s'arregli el parc Central–, ens tindrà al seu costat”. Carreras va criticar “la nul·la influència” de diputats com ara Sáez (PSC) i sobretot Veray (PP) a l'hora d'aconseguir fer realitat els compromisos assumits per l'Estat.

Pel que fa a aquesta qüestió, Xavier Villarreal, un dels portaveus de la mesa d'entitats i d'altres col·lectius gironins, va recordar que Veray “es va comprometre en el sentit d'afirmar que hi hauria pressupost per al projecte, i ara fa servir d'excusa els mateixos arguments que la Mesa donava per demanar la celebració d'una consulta popular”. En aquest sentit, els dos representants veïnals van dir que la Mesa prendrà una posició comuna en la reunió que celebraran demà al vespre. Tot i això, com a representants de les seves respectives entitats, van considerar que, tot i que la consulta s'haurà de fer en un moment o altre, “ara la prioritat és la recuperació de tots els espais de la ciutat”.

Un hipotètic conveni

Per altra banda, sembla que l'Ajuntament podria intentar signar un conveni amb Adif per garantir la reurbanització. Tot i això, entre els veïns i diversos representants polítics hi ha desconfiança que l'empresa pensi complir aquest compromís. Un d'aquests, el regidor de la CUP Jordi Navarro, va demanar “un full de ruta per salvar el que es pugui del projecte, més respecte per als veïns i buscar fórmules de finançament per garantir la reurbanització dels espais”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.