Infraestructures

L'ajuntament d'Algemesí obre l'aparcament amb deficiències de seguretat

Segons denuncia l'oposició aquestes instal·lacions no disposen de llicència d'activitat

De manera totalment irresponsable, segons ha qualificat el grup polític Més Algemesí, l'Ajuntament de la vila, en unes “jornades de portes obertes” va obrir ahir al públic el pàrquing del Mercat, en el qual des d'ahir s'estan aparcant cotxes.

Açò suposa, de facto, la seua entrada en funcionament, tot i que per qüestions promocionals, no es cobre. No obstant això, el pàrquing no té llicència d'activitat o funcionament.

Fer-ho tal i com s'ha fet, el grup polític denunciant assegura que implica infringir, tota la legislació al respecte, ja que no hi ha constància que aquest haja passat la preceptiva revisió dels tècnics municipals que tot establiment ha de passar abans de posar-se en funcionament.

Aquestes qüestions no són simples formalismes, sinó que les llicències de funcionament el que certifiquen és que les instal·lacions són adequades per a l'ús que es va a donar i que acompleixen tots els requisits de seguretat.

En el cas del pàrquing, la Junta de Govern Local, tal i com va explicar Més Algemesí, ja atorgà una llicència urbanística condicionada al fet de la creació d'un quarto refugi en cada planta per a facilitar l'evacuació de persones amb mobilitat reduïda.

Els regidors Lorena Calatayud i Josep Bermúdez, van visitar pel matí aquestes instal·lacions, per tal de conèixer si s'havien realitzat les modificacions que indicava l'arquitecte municipal en qüestió de seguretat, i han pogut comprovar que no estan senyalitzades ni existeixen aquestes zones refugis sense les quals no es pot obrir el pàrquing al públic. A la una del migdia, quan els regidors van visitat el pàrquing, estaven ocupades 11 places de 200, un dia de suposada gran activitat comercial.

Tot i que ja fa temps que ens van assegurar des dels serveis municipals que es podien habilitar fàcilment, el ben cert és que el pàrquing està en funcionament i no existeixen, i això comporta uns riscos innecessaris.

En aquest cas l'equip de govern ha interposat els seus interessos partidistes i electorals al compliment de la normativa jurídica i a la seguretat de les persones.

L'equip de govern era conscient plenament de la irregularitat que estava cometent quan anuncià la setmana passada que obriria el pàrquing, ja que els 20 de juny aprovaren un acta on es declarava necessari realitzar aquesta reforma, i sabien perfectament que no s'havia realitzat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.