Infraestructures

La pluja sorprèn Paterna amb les obres per acabar

Compromís acusa l'equip de govern de prendre el pèl a la ciutadania i deixar el municipi abandonat davant l'arribada de la gota freda

La portaveu local de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, qualifica de burla a la ciutadania del municipi les declaracions fetes per l'equip de govern del PP, en què anunciava a mitjan agost que havien reforçat el sistema de drenatge de pluvials de cara a la gota freda.

Però la realitat n'és una altra de ben diferent: l'arribada de les pluges de la gota freda ha sorprés Paterna i els seus barris sense les obres acabades. Ripoll afirma que “una vegada més Lorenzo Agustí no té cap problema a prendre el pèl a la ciutadania de Paterna, prometent infraestructures i no executant-les quan podia tindre-ho tot enllestit”.

Ripoll explica que en el ple del gener de 2013 s'acordaren modificacions amb Aigües de Paterna per un total de 617.920 euros. I, a més, durant la presentació del pla d'obres complementàries per a la conca del carrer 133 i la contornada de la Canyada, el consistori es va comprometre a executar-les ràpidament perquè estiguera acabades abans de les pluges de 2013.

Cal recordar que l'any passat, al setembre, la gran tempesta que va caure sobre Paterna provocà greus danys a les propietats dels veïns de grans barriades del municipi, fet que va posar inclús en risc la vida d'alguns ciutadans. Compromís, veient la versió exculpatòria dels danys feta pel PP, va fer el seu propi informe que concloïa que la gran tempesta de setembre de 2012 va incrementar els danys a causa d'obres municipals prèvies mal dissenyades i executades. Com a conseqüència, presentaren una moció en el ple del 26 de desembre de 2012 en què demanaven que es dedicaren 1,8 milions del PAI de les Monges per a resoldre aquests problemes. Moció que va ser esmenada in voce per l'alcalde, que va aconseguir el seu compromís de destinar 1.535.667 euros del pressupost d'Aigües de Paterna més el que fera falta, amb la modificació del pressupost.

I per acabar-ho d'arredonir, en una reunió de la Junta de Barri de la Canyada, l'alcalde va reconéixer els errors comesos i va prometre impulsar un complet pla d'obres correctores i de millora, finançant-lo mitjançant l'esmentada modificació del pressupost d'Aigües.

Així, dels 20 projectes aprovats per 617.920 euros no hi ha cap constància que l'equip de govern del PP n'haja executat cap, ja que el mateix Ajuntament anuncia com a 'imminents' només quatre dels 20 projectes i per un total de 78.000 euros. És a dir, que el consistori ha maquillat la veritat.

Això suposa que el PP deixa el municipi abandonat davant l'arribada d'episodis meteorològics de conseqüències imprevisibles.

Per tot això, des de Compromís anuncien que requeriran al govern municipal la immediata execució de tot allò que es va acordar en el ple del gener de 2013, ja que compta amb consignació pressupostària. I a més, preguntaran per les causes per les quals, en els set mesos que han passat, no s'ha executat cap d'aquestes obres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.