Infraestructures

Infraestructures

El govern de Girona vol modernitzar i repensar els usos de sota el viaducte

Es va presentar la proposta en una reunió, ahir a Madrid, amb Foment i Adif

Puigdemont espera tancar aviat un conveni per les obres del TAV

L'Ajuntament de Girona proposa al Ministeri de Foment i a Adif modernitzar l'actual viaducte de formigó del tren i repensar els usos que s'hi fan a sota en l'actualitat. Així ho va explicar ahir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que va portar aquesta proposta a una reunió que ahir al matí va mantenir a Madrid amb el secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño, i el president d'Adif, Gonzalo Ferre.

L'alcalde, Carles Puigdemont, considera que tenint en compte que “està clar que com que no hi ha cap planificació ni a curt ni a llarg termini per fer subterrani el pas del tren convencional i enderrocar el viaducte és evident que cal intentar modernitzar-lo i integrar-lo més a la ciutat”. En aquest sentit, Puigdemont assenyala la possibilitat que es pugui “insonoritzar el viaducte, reduir-ne l'impacte visual o repensar alguns usos de sota les vies perquè Girona en tregui algun profit”.

Entre els exemples, Puigdemont va posar en relleu l'aparcament en superfície que hi ha sota les vies, que potser esdevindrà sense ús quan entrin en funcionament els aparcaments subterranis.

La reunió va durar una hora i mitja i també hi van assistir el regidor responsable del projecte ferroviari, Carles Ribas, i en representació dels comerciants i veïns de Sant Narcís, Esther Arnau.

A prop d'un conveni

Puigdemont va explicar que la trobada “va ser una més de les anem tenint” però es va mostrar esperançat pel fet que “estem avançant perquè aviat puguem ratificar un conveni que fixi els acords” en els treballs de reposicions i actuacions a fer en les zones afectades per les obres del TAV. L'alcalde de Girona espera que aquests avenços es concretin en una nova reunió en les properes setmanes”. Puigdemont considera que “la transformació de la zona és una oportunitat de ciutat i no podem permetre que es faci una reposició tècnica”. El govern municipal veu clau vincular Foment en el conveni, com també Adif i la Generalitat, aquesta última per la futura estació subterrània de busos.

En la trobada també es va parlar de la petició de fer una connexió subterrània des de l'estació actual de Renfe fins al TAV, un fet que permetria eliminar el finger actual en superfície que parteix la mobilitat en el mateix parc Central. Puigdemont va assenyalar que, malgrat el debat, Adif i Foment “mantenen el calendari per acabar Gironella a l'octubre i plaça Europa al desembre, ja que és prioritari”. Hi ha més discrepàncies pel parc Central, però confia arribar a un acord i que s'enllesteixi a la primavera o l'estiu del 2014. Pel que fa al ple extraordinari, no es farà tampoc el dia 30, ja que primer es reunirà la comissió mixta, i es farà a l'octubre.

LA FRASE

Estem més a prop de signar un conveni per posar negre sobre blanc en els acords i compromisos
Carles Puigdemont
alcalde de girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.