Infraestructures

L'aeroport de Girona perd 150.000 passatgers de gener a abril

Acumula només 400.000 viatgers, quan l'any passat superava els 550.000

El descens és menor a l'abril gràcies a Setmana Santa, però la tendència global és perdre'n una quarta part

L'aeroport de Girona-Costa Brava continua en plena davallada. Després de cinc anys consecutius de caiguda, les dades d'abril confirmen que la tendència global d'aquest 2014 –al març i l'abril les xifres han ballat perquè Setmana Santa l'any passat va ser al març i aquest any, a l'abril– és de moment un descens d'un mica més d'una quarta part dels viatgers. En xifres absolutes, en quatre mesos s'han perdut ja gairebé 150.000 passatgers més (s'ha passat dels 551.159 dels primers quatre mesos de l'any passat a només 401.535). Si aquesta tendència es manté fins a finals d'any, l'aeroport gironí podria no arribar ni als 2 milions de passatgers i tindria la segona major caiguda dels últims anys, només rere el 2011, quan es va baixar un 38%.

L'intercanvi març-abril

Les catastròfiques dades de març –en què es van perdre gairebé la meitat de passatgers respecte a l'any passat– a causa de l'absència de Setmana Santa i de l'inici de la temporada d'estiu –l'any passat s'hi va avançar– han estat compensades només en part a l'abril. Els dies de Setmana Santa –en què es van operar un 2,7% més de vols que l'any passat– han ajudat a fer que a l'abril el descens del nombre de viatgers hagi estat menor que els últims mesos, però la caiguda interanual continua en global al voltant del 25-27% i l'inici de la temporada d'estiu no ha millorat la situació.

Com s'ha advertit reiteradament, l'aeroport de Girona està tornant a l'estacionalització, però tot fa pensar que ni la temporada d'estiu–d'abril a octubre– salvarà les xifres del 2014. Ryanair, de qui es continua dependent totalment, ha obert temporada amb només 44 rutes des de Vilobí (21 menys que l'any passat) i arribarà a un màxim de 49 a ple estiu. L'inici de la temporada alta ha fet que a l'abril s'hagi gairebé triplicat el nombre de passatgers respecte al març –de 74.418 a 210.219–, però la xifra és un 16,8% més baixa que l'abril de l'any passat malgrat incloure aquest any els dies d'alt trànsit de Setmana Santa.

Per primer cop després de molts mesos, a l'abril el descens del nombre de vols (-20,7%) ha superat al de passatgers. En global, però, la caiguda acumulada d'operacions és d'un 18,4%, gairebé nou punts inferior a la de viatgers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia