Infraestructures

Vila confia que la L9 estigui el febrer del 2016

El tram que arriba a l'aeroport podria estar per al congrés del mòbil

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, confia que el primer tram de la línia 9 de metro pugui posar-se en funcionament el febrer del 2016, coincidint amb el Mobile World Congress. Vila va matisar ahir, en una conferència al Fòrum Empresarial del Llobregat, l'anunci que va fer el president de la Generalitat, Artur Mas, que va declarar que la L9 entre l'aeroport i la Zona Universitària estaria el primer semestre del 2016.

Vila es va mostrar satisfet que s'hagi reactivat la construcció d'aquesta línia, un projecte molt reivindicat des de l'Hospitalet per afavorir l'activitat de la plaça Europa i el districte econòmic. “Som la segona ciutat de Catalunya en nombre de treballadors”, va recordar l'alcaldessa, Núria Marín.

El conseller, al seu torn, va assenyalar que la L9, per les seves dimensions, de 50 quilòmetres en conjunt, “és un projecte que, com tots els grans, costarà dècades”. Vila, tanmateix, va apostar per no deixar-se “atrapar per les infraestructures”, i va destacar que un dels reptes dels pròxims anys ha de ser el planejament urbanístic. “Vivim un moment molt interessant per les reformes legislatives que s'estan fent, com la que vol endreçar el sistema litoral, per superar una recessió molt difícil”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia