Infraestructures

Salou tindrà dues estacions i traurà les vies del centre

Foment proposa al consistori construir-ne una a tocar de l'hotel Regina i l'altra, a Port Aventura

L'actual traçat de les vies es convertirà en un eix cívic “preparat” per al pas d'un futur tramvia

“Salou te garantida la connexió ferroviària.” Així ho va remarcar ahir l'alcalde, Pere Granados, que dijous es va reunir amb la direcció general de Ferrocarrils del Ministeri de Foment. La proposta de l'Estat és que la ciutat tingui dues estacions de tren: una que adaptaria l'actual baixador de Port Aventura i l'altra –que seria l'estació terminal–, a tocar de l'hotel Regina, a l'autovia de
Reus. L'alcalde va dir que veu de molt bon ull la proposta. “Volem tenir el millor servei de connexió per tren”, va manifestar Granados, que va voler rebatre les crítiques rebudes aquesta mateixa setmana de la Plataforma en Defensa del Ferrocarril, que l'acusava de voler suprimir el servei de rodalies. Granados va negar aquest fet i va reiterar: “Les bones perspectives de creixement del territori, amb el bon funcionament de Port Aventura i el projecte de BCN World, fan necessari que Salou millori les connexions per tren.” L'alcalde no només és partidari d'aquesta doble estació, sinó que veu innegociable disposar d'ample de via europeu “al més aviat possible i en totes direccions”.

El gran objectiu del govern salouenc és, un cop estigui enllestit el corredor mediterrani, poder traure les vies del centre de la ciutat i aparcar així la perillositat del pas a nivell. “Volem que es desmantellin les vies; no les volem”, va puntualitzar. De fet, l'Estat preveu desmantellar totes les vies entre l'Hospitalet de l'Infant i Salou.

Tot i que en la reunió de dijous Foment no els va donar una data per a l'acabament del corredor, Granados pensa que serà una realitat a finals d'any: “El seu silenci és positiu, crec que el projecte s'avançarà perquè estem en any electoral i cap polític voldrà deixar escapar l'oportunitat de tallar la cinta per inaugurar alguna cosa”, va dir.

El traçat actual de les vies urbanes es convertiran en un “eix cívic”, una gran avinguda de serveis i comercial que també estarà “preparada” per a una futura implantació del tramvia a la ciutat.

Inversió de dos milions a l'estació de Reus

Adif també ha iniciat la reforma de l'estació de Reus, amb un pressupost de dos milions d'euros. En el projecte es preveu millorar l'accessibilitat amb la instal·lació d'un ascensor i l'elevació de les tres andanes per permetre un accés més segur als trens. També s'adequaran el pas inferior i les marquesines, s'instal·laran nous sistemes d'il·luminació i megafonia i es remodelarà l'edifici dels viatgers. Les obres estan adjudicades a la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia