Serveis

serveis

Figueres anuncia que oferirà el servei d'aigua a Vilafant a partir del 2013

L'alcaldessa de Vilafant diu que encara s'està negociant

L'empresa de serveis figuerencs Fisersa modificarà els estatuts per incloure el municipi veí

L'empresa de serveis municipals de Figueres, Fisersa, podrà oferir el servei d'aigua a Vilafant a partir de l'1 de gener. Fisersa modificarà els seus estatuts per fer possible que l'empresa actuï fora del terme municipal i permetre que Vilafant s'incorpori com a soci i tingui representació al consell d'administració i a la junta general de l'entitat figuerenca. L'acord, que es va aprovar ahir en la comissió informativa de l'Ajuntament de Figueres, és el resultat –segons el govern municipal–, d'un treball en l'àmbit polític i tècnic en els darrers mesos, amb diverses reunions, que han servit per posar els pilars del contracte marc del nou servei. En un comunicat, l'alcalde de Figueres, Santi Vila, es mostra “satisfet per haver tancat un acord beneficiós per les dues parts perquè avança en el camí necessari de mancomunar serveis entre municipis i administracions”. Tot això per reduir costos i per trobar sinergies entre dues poblacions veïnes.

Consol Cantenys, alcaldessa de Vilafant, confirmar que hi ha negociacions en curs per mancomunar el servei d'aigua amb Figueres, però matisa que encara no han pres la decisió definitiva.

Final de concessió

“La concessió amb l'empresa que presta el servei d'aigua actualment a Vilafant arriba al final i ara hem de decidir si la renovem o si escollim una altra empresa. Ens interessa mancomunar serveis amb Figueres i estem estudiant aquestes opcions”, explica Consol Cantenys.

A més dels serveis de tractament i abastament d'aigua, l'empresa Fisersa gestiona a Figueres el transport públic i altres sectors, com la zona blava. L'entitat també ofereix el servei de transport públic a Vilafant. L'Ajuntament de Figueres ja havia anunciat a principi d'any la seva voluntat de negociar amb diversos ajuntaments veïns per poder-los oferir serveis a través de Fisersa. L'objectiu també és augmentar la facturació i garantir la viabilitat d'una entitat que va haver d'assumir un reducció del 15% del seu pressupost el febrer del 2012.

El PSC critica l'exclusió dels petits partits

Pere Casellas, portaveu del grup del PSC a Figueres, va criticar ahir que el govern municipal vulgui aprofitar la modificació dels estatuts de Fisersa –necessària per a la incorporació de Vilafant–, per excloure els petits partits de la representació que tenien al consell d'administració. “Estem d'acord pel tema de l'aigua, però no amb la manera”, va dir Casellas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.