Serveis

mobilitat

Blanes licita per tercer cop la gestió de les zones blaves

El segon concurs torna a quedar desert

L'Ajuntament convoca un ple extraordinari d'urgència demà per fer un nou procés a mida per a Saba, que demana dos anys més de gestió pel mateix preu

L'Ajuntament de Blanes ha hagut de declarar desert per segona vegada el concurs públic per gestionar les zones blaves del municipi els propers anys. A diferència del primer procés, en aquesta ocasió sí que es va presentar una empresa, Saba, la mateixa que ja s'havia encarregat amb diverses fórmules de les zones blaves fins a l'estiu, quan va passar a mans d'Aparcaments Costa Brava. “L'únic licitador que s'ha presentat ha posat com a condició que fos per deu anys, però el plec de condicions no ho preveia”, va explicar Josep Marigó, alcalde de Blanes.

En el plec de condicions es demanaven 1'55 milions d'euros i es permetia explotar les zones blaves –que s'amplien en 600 més– durant vuit anys. Saba, que és qui ja gestiona l'aparcament soterrat del passeig, va posar com a condició que enlloc de per vuit anys fos, pel mateix preu, per deu. Com que no s'ha presentat ningú més, l'Ajuntament accepta aquesta condició. A partir d'aquí, els tràmits legals han estat declarar desert el segon concurs i convocar-ne un tercer amb les condicions fixades per l'empresa. Com que la nova explotació ha de començar l'1 de gener, l'aprovació de la nova plica per al procés públic s'aprovarà demà en un ple extraordinari convocat d'urgència. “L'hem hagut de declarar desert i fer un nou concurs, perquè el plec no accepta condicions”, va assegurar Marigó.

El nou concurs mantindrà les mateixes clàusules, amb l'única diferència de l'ampliació d'anys. Pel que fa al preu, però, es mantindrà el que ja va presentar Saba en el segon procés, 1'6 milions d'euros –50.000 euros més del fixat per l'Ajuntament–. El consistori rebrà de cop ara aquests diners, que són vitals per poder quadrar el pla d'ajust d'aquest any. Tot i que equivaldria a cobrar 160.000 euros anuals –gairebé la mateixa quantitat que Aparcaments Costa Brava ha pagat aquest any només pels mesos d'estius i amb menys places de zona bava–, l'alcalde va ressaltar la inversió que haurà de fer Saba –o l'empresa que guanyi si és que se'n presenta alguna altra– i el fet que ho pagui de cop ara.

Amb aquest nou procés s'incrementen substancialment el nombre de zones blaves, que arribaran a les 2.300. Algunes seran només per a l'estiu i d'altres reservades per a veïns. L'empresa podrà apujar els preus un 85% més de l'IPC.

LA FRASE

L'únic licitador que s'ha presentat posava com a condició que fos per a deu anys
Josep Marigó
Alcalde de Blanes

LA XIFRA

1,6
Milions d'euros
és el que ha ofert Saba per la gestió de les zones blave, amb la condició que sigui per a 10 anys

LA DATA

01.01.13
És quan
entra en vigor la nova explotació i, per tant, les noves zones blaves i els nous preus, més alts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.