Serveis

serveis

L'Ajuntament de Vidreres i Ato estudien la connexió d'aigua amb el Pasteral

L'empresa lletera resoldria així la manca d'aigua i podria ampliar la fàbrica

La connexió és necessària també per garantir l'abastament a les urbanitzacions

L'empresa lletera Ato i l'Ajuntament de Vidreres estan estudiant la connexió amb la canonada d'aigua del Consorci Costa Brava al Pasteral, segons van confirmar fonts de l'empresa i el consistori.

“Estem en contacte amb l'Ajuntament perquè tota la vida hem tingut escassetat d'aigua i havíem de buscar una solució conjuntament”, va explicar Mar Fajardo, directora d'Ato. Un cop descartada la possibilitat d'abastar-se de la dessalinitzadora de Blanes, la lletera ha optat per la via de l'aigua del consorci, on han trobat “disponibilitat”, segons Fajardo. “Ara cal veure com buscar inversions”, va sentenciar la directora d'Ato.

Jordi Camps, alcalde de Vidreres, va confirmar les converses amb Ato i que les negociacions es veuen amb bons ulls. “Ens han demanat tenir més aigua per poder ampliar la fàbrica; els hem dit que sí i que ho estudiarem”, va dir. El batlle va destacar: “Hem de mirar que les fàbriques que hi ha al municipi continuïn.” Segons va detallar Camps, l'Ajuntament està en espera de rebre l'informe d'Ato per posar-se en contacte amb el consorci i poder començar els tràmits per a la connexió.

Possible solució al poble

L'abastament d'aigua no és només un problema per a Ato, també ho és per als veïns. I la connexió promoguda per Ato podria ser també la solució. “Mirarem de poder agafar aquesta aigua per abastir el poble”, va avançar l'alcalde. De l'abastament d'aigua del poble se n'encarrega directament l'Ajuntament, mentre que a les urbanitzacions ho fa l'empresa Rec Madral, que també ha demanat poder fer aquesta connexió. L'Ajuntament va assegurar que també està estudiant la proposta de l'empresa, si bé els seus responsables denuncien manca de comunicació amb el govern local. Davant la possibilitat que el projecte amb Ato també serveixi per a les urbanitzacions, Camps va assegurar que és una obra que ha de beneficiar “al màxim possible”, sense donar més detalls. El subministrament d'aigua a les urbanitzacions ha generat una forta polèmica a Vidreres.

LES FRASES

Tota la vida hem tingut escassetat d'aigua i havíem de buscar una solució conjunta amb l'Ajuntament
Mar Fajardo
directora d'ato
Els hem dit que sí, que estudiarem el tema; mirarem de poder agafar aquesta aigua per abastir el poble
Jordi Camps
Alcalde de Vidreres
Si no es fa res, a l'estiu hi haurà problemes grossos; ara encara som a temps de salvar-ho
Marc Mallart
Responsable de rec madral

A l'estiu hi haurà restriccions a les urbanitzacions

Aquest estiu els veïns de les urbanitzacions de Vidreres patiran restriccions d'aigua. I seran “restriccions severes”, segons va anunciar Marc Mallart, responsable de Rec Madral. A més, s'incrementaran els nivells de fluor, que ara ja han provocat que s'hagi desaconsellat als veïns de beure aigua de l'aixeta. De fet, aquest cap de setmana ja “es va patir” per garantir l'aigua i l'empresa preveu que l'1 de juny ja podrien començar les restriccions als 1.600 abonats.

La solució que proposa l'empresa tant per garantir l'aigua a l'estiu com per reduir els nivells de fluor és la connexió amb el Pasteral i comprar al consorci uns 500 metres cúbics d'aigua al dia. I és l'única, perquè si l'Ajuntament no els l'autoritza, no buscaran cap altra alternativa per garantir l'aigua als veïns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia