Serveis

TURISME

L'àrea d'autocaravanes de Sant Feliu creixerà a l'estiu

La petita esplanada actual de la Corxera passarà a ser aparcament per a cotxes i la zona d'estada es traslladarà al primer revolt de la carretera de Tossa

Serà de pagament i es traurà a concurs

L'aparcament municipal d'autocaravanes de Sant Feliu de Guíxols duplicarà la seva superfície a partir d'aquest estiu. El govern local ja ha decidit que l'espai actual de la ronda Narcís Massanas, amb capacitat per a una vintena de vehicles, es destini a l'aparcament de turismes, i que les autocaravanes, al seu torn, es traslladin a l'esplanada superior de Cal Negre, al primer revolt de la carretera de Tossa.

El nou emplaçament, on preveuen equipaments per a una cinquantena d'autocaravanes, es va condicionar l'estiu passat com a pàrquing per a turismes, pel previsible tancament de l'aparcament privat de l'Horta d'en Palahí. Però els conductors hi han continuat estacionant, igual que als altres dos espais annexos a la Corxera, de manera que l'esplanada de Cal Negre, una mica més allunyada del centre, ha quedat amb una ocupació marginal.

En paral·lel, com que la presència d'autocaravanistes aquest hivern ha anat a l'alça, n'hi ha que han començat a instal·lar-se als terrenys de la carretera de Tossa, que limiten amb zones boscoses del PEIN de l'Ardenya. Aleshores, al consistori ja havien començat a estudiar fórmules per dotar l'àrea de serveis d'abastament d'aigua, electricitat i desaigües. I el regidor de Promoció Econòmica, Juanjo García, explica que han optat per la gestió externalitzada, que esperen haver implantat al juny.

Concurs imminent

En les pròximes setmanes, acabaran de polir les bases per a l'adjudicació, per un període que, incloent-hi les pròrrogues, podria arribar als vuit anys. El desavantatge per als autocaravanistes, que fins ara han estacionat de franc i sense control de temps –n'hi ha que han allargat les estades més d'una setmana–, és que l'empresa concessionària cobrarà una tarifa diària i que, en teoria, no es podrà superar un període màxim de dies, per fomentar la rotació. Però, a canvi, disposaran d'una infraestructura millor.

García avança que els sistemes de cobrament seran automatitzats i que hi haurà tarifes diferenciades en temporada alta –entre 10 i 12 euros– i en els mesos d'hivern –més econòmiques–. Quant a la pèrdua de places d'aparcament per a turismes, el regidor assenyala la possibilitat que, per carnaval i en temporada baixa, una part de l'espai d'autocaravanes pugui servir encara com a aparcament puntual.

LA DATA

06.2014
A principis d'estiu,
el govern guixolenc espera que el nou espai per a autocaravanes ja estigui operatiu.

LES XIFRES

50
vehicles
serà la capacitat de l'esplanada annexa de Cal Negre, amb accés pel primer revolt de la carretera de Tossa.
20
autocaravanes
poden aparcar encara a l'àrea existent a la ronda de Narcís Massanas, a prop de la Corxera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia