Serveis

equipaments

El nou arxiu comarcal de Santa Coloma, a punt

Durant aquests dies s'hi està posant el paviment i es preveu que entri en funcionament les properes setmanes

La darrera fase de les obres del nou arxiu comarcal de Santa Coloma de Farners està pràcticament enllestida, i a punt per començar a funcionar a la nova seu del carrer Sant Dalmau, situat al centre històric de la ciutat. Durant aquests dies s'està acabant de posar el paviment i s'està instal·lant el mobiliari intern, propi d'un arxiu comarcal.

La previsió és que pugui entrar en funcionament durant les properes setmanes. Aquest equipament s'ha construït en uns terrenys que va cedir l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners a la Generalitat. En relació amb l'actual arxiu comarcal, la nova serà una millora substancial amb moltes més possibilitats, com per exemple la conservació de fotografies, ja que les noves instal·lacions estan dotades d'un sistema per mantenir-les a una temperatura constant de 12 graus i una humitat del 40%. Per a l'Ajuntament, és molt important que l'edifici s'hagi construït en un punt molt cèntric ja que permetrà difondre molt millor les activitats que s'hi faran, com ara exposicions o xerrades. L'eix que formen la Biblioteca Joan Vinyoli, l'Arxiu Comarcal i la Casa de la Paraula permetrà crear moltes sinergies, segons fonts del consistori. L'arxiu serà un espai obert a tot el poble ja que hi haurà la zona pública i la privada. Amb aquest edifici es millora l'oferta cultural de Santa Coloma de Farners.

LA DATA

2008
És l'any en què es van començar les obres de l'Arxiu Comarcal, que es preveia acabar el 2009.

Un equipament que es va crear l'any 1983

L'Arxiu Històric Comarcal es va crear l'any 1983 i va ser dels primers de la Xarxa d'Arxius Comarcals de la Generalitat. Es tracta d'un equipament modern i funcional que a la planta baixa disposarà de molta llum natural, amb espais diàfans que seran visibles des de l'exterior. Les plantes superiors corresponen als dipòsits de documents als quals precisament no els pot entrar la llum.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia