Serveis

L'Ajuntament de Vidreres, en la causa contra Mallart

El consistori s'ha personat com a acusació particular en la querella que s'instrueix a instàncies de 348 parcel·listes contra responsables de les empreses Rec Madral i Riera Cabanyes per l'aigua

L'Ajuntament de Vidreres s'ha personat com a acusació particular en la querella presentada per 348 parcel·listes de diverses urbanitzacions de Vidreres pel conflicte de l'aigua contra Carles Mallart, administrador de Rec Madral i Riera Cabanyes, i la seva filla Anna Mallart, apoderada de Rec Madral.

La querella, formulada pels presumptes delictes d'estafa, apropiació indeguda i desobediència greu a l'autoritat, es va presentar perquè els denunciants consideren il·legal la quota que se'ls va aplicar en els rebuts pel transvasament de l'aigua. L'empresa, en canvi, en defensa la legalitat basant-se en sentències de l'Audiència de Girona.

L'Ajuntament ja ha iniciat l'expedient de municipalització del servei de l'aigua en tot el municipi (a les urbanitzacions el servei està privatitzat i el gestionen les empreses dels querellats), i paral·lelament, i aconsellat pels serveis jurídics del Consell Comarcal de la Selva, ara també exercirà com a acusació particular.

Estudi d'alternatives

Paral·lelament, l'Ajuntament de Vidreres ja té un estudi d'alternatives per aconseguir una futura xarxa d'aigua municipalitzada, i entre aquestes alternatives figura la construcció d'una nova canonada per abastir les urbanitzacions afectades cada any per la falta d'aigua. En l'últim ple, a més, es va acordar la creació de la comissió redactora de l'expedient de municipalització de l'aigua, i dimecres ja es va fer la primera reunió al Consell Comarcal amb vista a constituir la comissió, cosa que es produirà “aviat”, segons fonts municipals.

D'altra banda, el conveni que va signar l'Ajuntament de Vidreres amb els municipis de Caldes de Malavella, Llagostera i Lloret per poder abastir d'aigua la xarxa de les urbanitzacions està en fase de pròrroga, però l'Ajuntament entén que no pot allargar gaire aquesta situació. Caldes ha estat de moment el municipi que més ha abastit d'aigua la xarxa hídrica de Vidreres, i l'Ajuntament vidrerenc ja ha presentat les primeres factures a Rec Madral i Riera Cabanyes, però de la totalitat de la quantitat reclamada, les empreses només n'han abonat aproximadament el 36%, ja que van presentar al·legacions, segons fonts de l'Ajuntament, “sense gaire fonament”. “L'empresa no ha pagat totes les factures i el Consell Comarcal ja les hi ha reclamat”, va explicar ahir Francesc Baltrons, regidor responsable de l'aigua.

LA XIFRA

348
parcel·listes
van presentar la querella contra les empreses de l'aigua pel cànon que consideren il·legal.

LA DATA

13.01.15
és el dia
que el ple de Vidreres va acordar per unanimitat iniciar l'expedient de municipalització de l'aigua.

LA FRASE

L'empresa de l'aigua no ha pagat totes les factures i el Consell Comarcal ja les hi ha reclamat
Francesc Baltrons
regidor responsable de l'aigua
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia