Serveis

A Sant Joan de les Abadesses no recullen les deixalles a qui no recicla

L'Ajuntament n'explica el per què als veïns que barregen fraccions o bé que no segueixen el calendari previst

Al municipi, el servei es fa porta a porta

Els veïns de Sant Joan de les Abadesses van ser dels primers al país a reciclar de part de bo, ja que l'Ajuntament va implantar al 2006 la recollida de deixalles porta a porta. Això no obstant, ara el govern local està estirant les orelles als qui encara no ho fan prou bé. En concret, quan detecta que el reciclatge no és correcte, els fa arribar una papereta on se'ls informa que no han pogut recollir la seva bossa de deixalles per aquesta causa i els demana que ho esmenin. Tot això és possible perquè, prèviament, tècnics municipals duen a terme l'observació aleatòria d'algunes bosses i cubells de carrers i barris per verificar si la separació es fa de manera correcta o hi ha algun error. “El consistori, convençut que només amb la implicació i conscienciació ambiental de tots els veïns es pot aconseguir un poble net i modèlic en la separació selectiva dels residus domèstics, agraeix per endavant la comprensió de tots els santjoanencs i totes les santjoanenques”, ha remarcat la regidora de Medi Ambient, Sònia Soler.

El govern local ha reforçat el servei de recollida porta a porta amb una campanya d'informació directa que està duent a terme un informador ambiental contractat pel Consell Comarcal del Ripollès a través del programa Treball i formació del Servei d'Ocupació de Catalunya. L'objectiu d'aquest informador és posar-se a disposició de les llars santjoanenques per aclarir conceptes i dubtes sobre el servei porta a porta i sobre el reciclatge amb l'objectiu d'afavorir la separació correcta i incrementar, així, el nombre de residus reciclats.

LA DATA

2006
És l'any en què
es va iniciar la recollida porta a porta de les deixalles dels veïns de Sant Joan.

LA FRASE

Volem que l'esforç col·lectiu no es vegi afectat per una minoria que no compleix
Sònia Soler
regidora de medi ambient de sant joan de les abadesses

Dels primers del país a provar-ho

Sant Joan de les Abadesses va ser un dels primers municipis del país, ara fa deu anys, a posar en marxa el sistema de recollida porta a porta. Els veïns es van haver d'acostumar a un sistema en què la seva implicació ha estat la clau. L'objectiu d'aquest sistema és millorar la selecció dels residus, cosa que amb els anys s'ha aconseguit, tot i que ara es dugui a terme una campanya per millorar-lo encara més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia