Urbanisme

Els veïns volen la remodelació de la plaça Bernat Calbó

Accepten que s'ampliï una escola en lloc de l'espai comunitari, però reclamen la dignificació de l'entorn

Els veïns de la plataforma Salvem la Repla, al Poblenou, continuen reivindicant, tot i que les decisions municipals no els siguin favorables. Volien que l'antiga església de la plaça Bernat Calbó anés a terra per ampliar i dignificar l'espai, però durant el govern de Trias es va plantejar fer-hi un monestir. Al final, no s'hi va fer, i l'Ajuntament va comprar el terreny a l'Arquebisbat. La setmana passada els veïns van saber que ja està tot a punt per utilitzar l'espai per ampliar l'escola La Mar Bella. De la remodelació de la plaça, ni un mot. Se senten enganyats, diuen. Ramon Almoguera, de la plataforma, explica: “En lloc de decidir entre tots es va decidir unilateralment ampliar l'escola. No ho veiem igual; així i tot, no hi estarem en contra, és un projecte també públic. Però es podria haver fet un procés participatiu amb cara i ulls.” De fons, hi ha un retret: “Pot ser molt atractiu el que proposen, però si no deixen decidir continua sent imposat.” De fet, si es busca a l'hemeroteca es troba la promesa que es faria un procés participatiu. Hi afegeix Almoguera: “Fins que nosaltres no el vam reclamar, ningú s'havia interessat per aquest espai!” Uns pilons, uns bancs de ciment, quatre cadires. Això hi ha a la plaça. Ara ho volen tot: jocs per als nens, urbanització amable que convidi a passejar i trobar-se... “Ho volem tot bé, i des de la Rambla del Poblenou!”

No està tot perdut

“Si ja està tot dat i beneït, ens queda lluitar perquè l'impacte de l'edifici sigui el mínim, que afavoreixi el flux de gent i que la plaça sigui més gran. Però és que només es preocupen de l'edifici! I la plaça? Res! Si no es valora aquest espai, cèntric i únic al barri, no es pot decidir.” Aquest vespre hi ha ple al districte de Sant Martí. Esquerra Republicana hi presenta una proposta. A banda de reclamar un projecte per a la plaça i que es garanteixi que no es perdi espai, demana “un procés participatiu vinculant perquè els veïns, veïnes i comerciants puguin intervenir en la concreció del disseny final, i que es doti de pressupost suficient per a l'execució del projecte”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a