Posaran càmeres als carrers de Lloret per vigilar el trànsit i intentar garantir-ne la fluïdesa

Instal·laran panells per informar de l'estat dels aparcaments i la circulació

Aquest projecte per «millorar la gestió del trànsit i la mobilitat» s'emporta 1.218.000 euros dels 3.381.000 que suma el fons d'inversió local per a Lloret d'aquest proper 2010, és a dir, un 36%. El projecte comportarà la creació d'un centre de control amb nombroses pantalles a la comissaria de la policia local, des d'on es podrà seguir el trànsit als punts on s'hauran instal·lat les càmeres, als principals carrers del municipi. Per gestionar el trànsit es crearà una nova cartelleria urbana a l'entrada del municipi, amb panells digitals, per dirigir el trànsit a determinats aparcaments o carrers, depenent de l'estat de la circulació. També s'instal·laran lectors de matrícules. Per exemple, aquests lectors poden servir per permetre o no el pas de vehicles a determinats carrers mitjançant pilones. La matrícula del vehicle haurà d'estar donada d'alta en un registre per tal que la pilona permeti el pas. Aquest sistema faria que veïns, comerciants o turistes allotjats en hotels poguessin accedir amb cotxe pels carrers destinats bàsicament a vianants.

L'alcalde, Xavier Crespo (CiU), va voler deixar clar que la videovigilància aniria sempre destinada «al tema del trànsit», i va considerar que aquest projecte «convertirà Lloret en la primera destinació turística catalana que incorpora una xarxa telemàtica integral».

Crítiques de l'oposició

Els portaveus dels grups de l'oposició van criticar ahir en bloc aquest projecte. Lluïsa Parrilla (PSC) va considerar que aquesta inversió «no era prioritària» i que no solucionaria el tema del trànsit a l'estiu. Més dur va ser Antoni Garcia (ICV-EUiA), que va considerar el projecte «una joguina per a la policia local» i «una broma de mal gust». Garcia es va queixar que en un moment com l'actual no es destinin diners a inversions com «una nova escola bressol». Joaquim Teixidor (Grill), per la seva part, va opinar que «són massa diners per un projecte de poca consistència», i va assenyalar que cal fer «projectes més visuals i propers al ciutadà». Eduard Coloma (ERC) també va ser del parer que «hi ha altres prioritats a Lloret».

3.000 signatures contra les pilones

La plataforma ciutadana contra les pilones de ferro creada a Lloret arran de la mort de dos joves en accidents de trànsit va presentar ahir 2.916 signatures a l'alcalde, Xavier Crespo (CiU). La plataforma demana a l'Ajuntament que retiri totes les pilones de ferro i les substitueixi per elements menys perillosos. Tot just dimarts, la junta de govern de Lloret havia aprovat aquesta substitució. Els membres de la plataforma van ser rebuts al seu despatx per Crespo i altres regidors del municipi, com ara Ignasi Riera i Ivan Tibau.

Jordi Masgrau, un dels portaveus de la plataforma, va assenyalar que tot i la decisió presa per l'Ajuntament de canviar les pilones, portaven aquestes signatures per fer encara més força. Masgrau va destacar que reconeixien «la bona intenció de l'Ajuntament», però que havien d'insistir. També va opinar que 3.000 signatures eren «una xifra molt important per un poble com Lloret», i que esperaven que «altres pobles prenguessin exemple» i també canviessin les pilones de ferro. Masgrau també va anunciar que la plataforma continuaria amb la recollida de signatures.

Adequació de Can Xardó

Els altres projectes que Lloret presenta al nou fons estatal d'inversió local són variats. El més important econòmicament parlant és la segona fase de l'adequació del parc de Can Xardó. Ara, a final d'any, s'acabarà la primera fase, i l'any que ve se centrarà l'actuació a l'entorn del nou teatre que s'està acabant de construir. Aquesta segona fase té una inversió de 450.000 euros d'aquest fons. Els nous vestidors i la façana del camp de futbol té una inversió de 400.000 euros. Fins a 300.000 euros s'emporta el projecte d'adequació del parc forestal de la platja de Fenals. La reforma en superfície del passeig de mar que es durà a terme a començament d'any també s'ha inclòs en aquest fons. S'hi destinen 260.000 euros. Una altra inversió interessant és el centre d'interpretació mediambiental i turístic de Fenals, una petició del PSC, amb 100.000 euros. També hi ha els projectes d'implantació de calderes de biomassa (250.000), de renovació de l'enllumenat (150.000), petició feta per ICV-EUiA, condicionament de Can Saragossa (140.000) i instal·lació de la xarxa Wi-Fi en edificis i equipaments municipals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.