Urbanisme

valència

El TC manté suspesos els enderrocs al Cabanyal

El Tribunal Constitucional (TC) va tornar a rebutjar ahir els arguments de la Generalitat Valenciana i va mantenir la suspensió cautelar del decret llei del govern valencià que persegueix la reactivació del pla del Cabanyal a fi d'enderrocar part d'aquest barri mariner de València.

L'alt tribunal considera que els “perjudicis” que es derivarien de la no execució del pressupost aprovat per a l'execució del pla de revitalització del barri “no són irreparables”. L'alt tribunal dóna, en canvi, prioritat a la conservació del patrimoni històric i cultural que “l'ordenament jurídic protegeix” i que al seu parer el pla posa en perill.

La decisió dels magistrats incideix en la línia que es va adoptar el mes d'abril, quan el TC va admetre el recurs d'inconstitucionalitat interposat pel govern estatal contra el decret llei de la Generalitat i el va suspendre. Aquell decret llei perseguia sortejar l'ordre de paralització dels enderrocs dictada pel ministeri a instàncies del Suprem en considerar que s'estava cometent espoli. La plataforma Salvem El Cabanyal va expressar ahir la seva satisfacció per la decisió del TC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.