Urbanisme

mobilitat

Premià de Dalt recull 400 al·legacions contra la ronda

La casa Tecla Sala, on s'acull joves, podria anar a terra

Un barri sencer contra el projecte de la Ronda del Baix Maresme. Els veïns de la Floresta, a Premià de Dalt, han presentat 401 al·legacions contra l'estudi informatiu de la futura alternativa a la carretera Nacional II, que recentment ha presentat la Generalitat de Catalunya. “No entenem per què el projecte fa passar els quatre carrils per sota de l'autopista, on és ple de cases, mentre que per sobre molts terrenys són erms”, exclama el secretari de l'associació de veïns, Enric Torres. Part de la indignació veïnal és pel fet que aquest punt és l'únic on la nova via tindrà aquesta disposició. En els dos extrems –entre Montgat i Teià, i entre Cabrera i Mataró– la ronda discorrerà a banda i banda de la C-32.

A mitjans d'octubre, desenes de veïns es van reunir a la sala Santa Anna per consensuar un escrit i presentar-lo com a al·legació. En el document es demana que es retiri el projecte i es “dediquin esforços a aixecar el peatge de Vilassar, que fa més de 40 anys” que paguen. A més, l'escrit fa esment de l'impacte acústic i ambiental que tindrà la nova via. “Nosaltres ja patim la C-32, fer-nos una altra infraestructura és molt injust”, lamenta Torres, que qualifica La Floresta com el “punt més calent” de l'afectació. L'al·legació es va repartir pel barri i en tan sols una setmana la van signar 401 veïns, una mostra clara de l'ampli rebuig que genera el projecte presentat pel secretari de Mobilitat, Manel Nadal (PSC).

Entre les desenes de propietats privades es troba la casa Tecla Sala, més coneguda com “casa rosada”, que està regentada per un matrimoni i on s'acull joves que passen una situació difícil. “Si fan els quatre carrils per sota, ja ens han dit que la casa anirà a terra”, diu amb desesperació la Matilde, la propietària de finca, que es lamenta de la poca informació que li han donat. “Me'n vaig assabentar per una conversa informal amb una altra senyora del municipi”, assegura.

A l'Ajuntament

Les 401 al·legacions dels veïns van ser tramitades a l'Ajuntament de Premià de Dalt. Altres consistoris, com ara el de Premià de Dalt i el d'Alella, també han recollit escrits en contra de la nova carretera del Baix Maresme.

LA FRASE

El més assenyat seria eliminar el peatge de l'autopista i fer-hi un carril més per banda
Enric Torres
av la floresta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.