Urbanisme

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Instal·len els mòduls dels pisos del campus de la UPC

Els 57 habitatges d'edificació industrialitzada estaran instal·lats d'aquí a 9 dies

Destaquen per l'eficiència energètica i s'hi podrà viure el curs que ve

La construcció dels primers pisos per a universitaris a Sant Cugat –un projecte que es va gestar el desembre del 2007– serà una realitat el curs 2010-2011. Ahir al matí, durant una visita d'obres, es van poder seguir de prop els treballs d'apilament dels 57 mòduls d'edificació industrialitzada al campus de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (Etsav) que la UPC té a Sant Cugat.

La construcció dels habitatges es fa a les instal·lacions que Compact Habit té a Cardona (Bages) i quan el mòdul arriba al lloc on s'ha d'implantar l'apilament es fa amb cosa de pocs dies. Els de la UPC estaran col·locats en 9 dies. El sistema d'edificació modular integral industrialitzada (Emii) permet fer fins a vuit pisos d'alçada –a Sant Cugat n'hi haurà dos– i millora la qualitat de l'obra, la productivitat i la sinistralitat laboral.

Els mòduls tenen una superfície de 40 m² i destaquen per la seva sostenibilitat i l'eficiència energètica. Els pisos estaran enllestits el gener del 2011 i després es faran les obres de l'entorn dels dos edificis i una coberta que dotarà els edificis d'un sistema de recuperació de calor i d'espais d'ús comú. Els estudiants que els vulguin llogar –per uns 240 euros mensuals– ho podran fer a partir del curs vinent.

Impuls públic

Els habitatges del campus santcugatenc de la UPC neixen d'un conveni de la universitat amb el desaparegut Ministeri d'Habitatge, el Departament de Medi Ambient i Habitatge i de l'Ajuntament de Sant Cugat. Dels 2,5 milions d'euros que ha costat el projecte, el 60% s'ha finançat amb aportacions de les administracions.

El director de l'Etsav, Joan Puigdomènech, destaca el valor experimental del projecte del que considera “la nova arquitectura basada en criteris d'eficiència”. L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, remarca que el projecte reforça les polítiques d'habitatge local.

LA XIFRA

40
metres quadrats
té cada mòdul –per a una o dues persones–, amb cuina equipada, lavabo, calefacció i mobiliari.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.