Urbanisme

urbanisme

Arreglar el carrer Colom de Blanes costa 7 milions

En el ple municipal es podria aprovar demà la urbanització d'aquesta zona, una vella reivindicació

L'Ajuntament de Blanes tractarà en el ple de demà el projecte d'urbanització del carrer Colom, que té un cost aproximat de 7 milions d'euros. La urbanització d'aquest carrer és un tema que ha estat sobre la taula de molts governs anteriors, sense que s'hagi arribat mai a tirar endavant, però tots els grups municipals veuen bàsic que s'arregli per desenvolupar-hi la zona turística.

El projecte inclou expropiar part dels terrenys dels càmpings que hi ha en una banda del carrer Colom, soterrar la línia elèctrica, asfaltar el carrer (actualment és sobretot de terra), fer el clavegueram i un gran col·lector per a tota la zona ja que no hi ha recollida d'aigües pluvials. Tot i que el carrer Colom és el principal del projecte, les actuacions també afectaran carrers que el travessen, com és el cas del carrer Enric Morera. La urbanització d'aquest carrer, tot i que es considera bàsica, ha anat passant d'una legislatura a l'altra en part, segons va explicar ahir el regidor d'hisenda de Blanes, Joan Burjachs, perquè no hi havia acord amb els càmpings pel que fa a les compensacions. L'acord no ha estat possible i per això es recorre a les expropiacions, ja que en el projecte es preveu l'eixamplament del carrer uns metres (una calçada de 3,2 metres) i fer voreres noves. Amb aquest projecte, també s'aprofitarà per fer un distribuïdor de pluvials, aigua i clavegueram al barri de la Plantera, amb un cost de 750.000 euros. “Urbanitzar aquest carrer és una assignatura pendent de fa molts anys”, va dir Burjachs.

Pel que fa al finançament, es compta amb un préstec de l'ICO de 2.100.000 euros al 0,5% d'interès, un finançament d'Aigües de Blanes (3 milions aproximadament), contribucions especials i la taxa de clavegueram.

Els grups a l'oposició veuen l'obra important per al desenvolupament turístic. Segons Joan Salmeron (ICV), el cost és massa elevat, mentre que Josep Marigó (PSC) hi està “conceptualment” d'acord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.