Urbanisme

urbanisme

La família de Duran i Lleida asfalta part d'un camí històric de Begur

S'havia de pavimentar amb gresa compactada, segons la llicència del 2007 per fer-se una casa

L'oposició presentarà una moció per exigir una rectificació

La família del president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha asfaltat el tram del camí vell de Fornells, a Begur, quan la llicència municipal deixava clar que s'havia de fer servir gresa compactada, ja que és una via històrica. La infracció urbanística ha estat denunciada pel grup municipal IBE, que ha decidit presentar, conjuntament amb el PSC, a l'oposició, una moció en el pròxim ple per exigir l'adequació de la via d'acord amb la llicència.

L'adequació de la via forma part de les millores d'accés a la nova casa que s'han fet Duran i Lleida i la seva dona, Marta Coll, amb una llicència del 2007. La casa, que encara no té el permís de primera residència, es diu Samarta. Ara, però, en adequar l'accés –que l'arquitecta municipal deixava clar que s'arreglaria mitjançant una capa de 20 centímetres de gresa compactada– s'ha fet servir quitrà. La via enquitranada comprèn uns 180 metres del vell camí que va de la carretera de Palafrugell a Begur a la platja Fonda. I cobreix la zona des de la carretera d'Aiguablava fins a l'entrada al pàrquing de la casa. A més, la resta del camí que toca la finca del polític català s'ha adequat amb sobres d'obres compactades.

“En tot l'expedient no surt la paraula asfalt”, va recordar el regidor d'IBE, Jordi Atienza, que considera aquesta “preferència” –el govern de Begur és de CiU– de “lletja”. Per això ha consensuat amb l'altra força de l'oposició, el PSC, una moció conjunta per obligar a restablir el camí històric d'acord amb la llicència.

L'alcalde, el convergent Joan Català, va reconèixer que la llicència parla de gresa compactada. “I han anat més enllà”, hi va afegir Català en relació amb la presència d'asfalt. Tot i això, l'alcalde es va mostrar satisfet amb aquest material. “Per nosaltres és millor perquè la gresa acaba baixant”, va dir Català, que va recordar que moltes vegades han rebut queixes de la Diputació per la presència de sorra del camí portada per les pluges a la carretera. Tot i això, l'alcalde reconeix que l'únic dubte que es planteja és si representa un problema ambiental. “En aquest sentit, és discutible”, hi va afegir Català, que reconeix que amb l'asfaltatge la pavimentació queda de manera definitiva. A més, Català va dir que no es va posar enllumenat en aquest tram per falta de connexió amb la xarxa elèctrica.

LA XIFRA

180
metres
són els que ha asfaltat la família del polític català d'un camí històric per facilitar l'accés a la casa que s'han fet.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.