Urbanisme

La plaça de Lloret ja és un espai públic amb comerç i 400 aparcaments

L'Ajuntament recepciona l'obra i confia que revitalitzi el sector comercial que “fuig” a Blanes

A Figueres es projecta un gran complex esportiu

L'antiga plaça de braus de Lloret de Mar és ja un espai obert al públic, que l'Ajuntament va recepcionar el passat dia 27 d'abril i que ha representat, entre altres coses, uns ingressos d'1.650.000 euros a l'Ajuntament. El dia 28 s'hi va obrir el primer gran centre comercial, un Mercadona, que ha contractat més de quaranta treballadors a través del servei d'ocupació municipal. Els 1.650.000 euros ingressats a l'Ajuntament són fruit de la concessió, a 40 anys, de 100 places d'aparcament a Mercadona. Hi ha altres establiments comercials que estan a punt d'obrir les portes, entre els quals hi ha el comerç de congelats La Sirena.

L'antiga plaça de braus, que es va enderrocar ja en el mandat anterior, disposa d'una plaça nova enjardinada de 4.000 m² i un espai de 400 places d'aparcament distribuïdes en tres plantes de titularitat municipal. En aquests aparcaments, i durant nou mesos l'any, la primera hora d'aparcament és gratuïta i, de fet, encara no s'està cobrant per aparcar-hi. “Els preus de l'Ajuntament de Lloret són els més amables de tota la província”, diu Josep Valls, regidor de l'Ajuntament. L'Ajuntament també confia que amb l'obertura d'establiments comercials s'eviti “la fugida de compradors de Lloret a Blanes”.

La plaça de braus era propietat de Zuloeta SL, i després va passar a l'empresa DDC. En principi, a l'espai només s'havien previst equipaments esportius, però l'Ajuntament va signar un conveni amb DDC perquè part dels usos fossin comercials, a canvi d'espais per al municipi (plaça, aparcaments i un annex al camp de futbol).

La plaça de Figueres

A la plaça de braus de Figueres, per altra banda, es construiran piscines climatitzades i sales esportives en un gran complex lúdic i esportiu. En una segona fase, s'ampliarà el complex amb un camp de futbol al costat, pistes de pàdel, una pista poliesportiva i piscines exteriors. La superfície total supera els 15.000 metres quadrats i la concessió de l'espai seria de 50 anys. L'Ajuntament figuerenc està a punt de resoldre les al·legacions al plec de clàusules aprovat al febrer. L'obra costarà 8,1 milions d'euros, dels quals l'Ajuntament n'aportarà 1,5 per a la rehabilitació de la façana, que està catalogada. El projecte estava previst per aquest mandat, però finalment es farà el pròxim. El motiu de l'ajornament és que l'empresa H2O, que volia assumir el projecte, hi va renunciar afectada per la crisi econòmica. Ara, l'empresa Sport, Vida & Oció, del grup Accura, ha presentat l'estudi de viabilitat.

LA XIFRA

1,6
milions d'euros
ha ingressat Lloret per la concessió, a 40 anys, de 100 places d'aparcament al Mercadona.

Sant Feliu: “Plaza de Toros España Brava”

La plaça de braus de Sant Feliu de Guíxols es va construir juntament amb la de Lloret de Mar perquè fos un poderós reclam per al model turístic dels anys 60 i 70. En aquell període, Catalunya va arribar a tenir deu places de braus i totes presentaven una activitat extraordinària. A Sant Feliu, l'activitat es va mantenir més o menys estable fins al 1990. L'Ajuntament va adquirir la plaça el 1997 i es va començar a enderrocar el 25 de maig de 1998 per construir-hi l'Escola Oficial de Turisme de la UdG, però el projecte no va prosperar. La plaça, que s'havia construït el 1956, tenia una capacitat per a 5.000 persones. Avui, convertida en un record, en el seu lloc, a la zona de la Corxera, s'ha edificat l'estació d'autobusos i la piscina municipal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.