Urbanisme

Maresme

El Consell Comarcal es desfà de la concessió del ruïnós Nàutic de Mataró

Tornarà l'edifici del passeig marítim a la Generalitat dos anys abans d'acabar el contracte

L'Ajuntament aposta perquè s'enderroqui abans de l'estiu

El Consell Comarcal del Maresme ha decidit prescindir de l'edifici de l'antic Club Nàutic, del qual té la concessió i que fins al 2010 va ser la seu de l'Escola Universitària del Maresme. L'estat ruïnós d'aquest edifici situat a peu de platja, ocupat sovint per gent sense sostre i d'on s'han arrencat fins i tot els tubs de gas i electricitat, ha agilitat un procés que havia quedat en un punt mort. Des de la marxa dels seus últims inquilins l'estiu de l'any passat –els treballadors del Consorci per la Normalització Lingüística–, la degradació de l'edifici s'ha accelerat. Dimarts, en l'última sessió plenària de l'ens comarcal, es va aprovar per urgència –només amb els vots a favor dels dos grups de govern, CiU i el PP, i amb el suport de PxC– iniciar l'expedient de retorn de les instal·lacions a la Generalitat, que n'és la propietària.

No esgotar la concessió

Durant el debat plenari, es va informar que la situació havia arribat en un punt “insostenible” i que s'optava per no esgotar la concessió fins al 2014. L'any 2010, el cànon anual i les despeses derivades de l'edifici van pujar a 119.000 euros. El 2011, amb la finalització de l'activitat lectiva, el cost es va rebaixar, però el cànon de 50.000 euros anuals, que es paga en dos terminis, es va mantenir inalterable.

L'Ajuntament de Mataró és el primer interessat a resoldre el problema del Nàutic. Fonts del consistori van recordar ahir que el 2009 s'havia signat un conveni amb el Consell Comarcal perquè aquest li cedís la concessió amb vista a crear un centre de referència en els esports nàutics. Segons les mateixes fonts, el fet que l'acord no fos validat pel ple, va evitar que el canvi finalment es pogués materialitzar.

Millor, enderrocat

Avui des del govern local es demana una solució “adient” i es creu que l'enderroc de l'edifici abans de l'estiu és la millor. “Resoldríem els problemes de seguretat i salubritat de les instal·lacions i posaríem fi al perjudici que suposa per mantenir la qualitat del litoral de la ciutat”, afirmen.

Les negociacions se centren ara a determinar quina o quines administracions es faran càrrec finalment del cost de tirar a terra l'antic Nàutic. Si fos així, a partir del 2014 es podria tornar a negociar amb la Generalitat la construcció de noves instal·lacions a través d'inversors privats amb l'objectiu de potenciar l'atractiu marítim de la ciutat.

LA XIFRA

50.000
euros
és el cànon anual que paga el Consell Comarcal a la Generalitat per la concessió de l'antic Club Nàutic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.