Urbanisme

URBANISME

Tornen a portar al TSJC el cas de la casa a mig fer de l'Escala

Els veïns demandants presenten una altra apel·lació i demanen la impugnació de la segona llicència

Els afectats per la concessió de la llicència d'obres del carrer Palau, 2 B de l'Escala –que van portar als tribunals l'Ajuntament de l'Escala perquè van considerar que s'havia transgredit la normativa urbanística vigent– han decidit apel·lar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la decisió del jutjat contenciós número 1 de Girona en què es donava “per executada” la sentència del TSJC que obligava a enderrocar l'esquelet de la casa que s'hi estava a punt de construir.

Els representants legals dels demandants ho han fet saber a aquest diari i han confirmat que l'apel·lació s'ha presentat aquesta mateixa setmana. “Ha estat apel·lada –asseguren– als efectes que el TSJC dictamini si és ajustada a dret i si cal o no cal l'enderrocament.”

L'advocada dels demandants, Carme Lazbal, del bufet d'advocats Abocam Abogados, va anunciar que havien demanat per la via administrativa la impugnació de la segona llicència concedida a la parcel·la, i “el compliment de la sentència del TSJC” i va anunciar que els seus representats estaven disposats a interposar -hi “les accions penals que corresponguin perquè es depurin responsabilitats”.

La superfície de la parcel·la és el centre de tot el conflicte. “La superfície del terreny va ser declarada pel tècnic redactor del projecte en el procediment 242/2008 del jutjat contenciós de Girona número 1 i mai per aquesta part”, van puntualitzar. A més a més, la sentència del TSJC recull que “els metres de la parcel·la són els que diu el tècnic redactor”. En el mateix sentit, diuen que en procediments anteriors es reconeixia “tant pel jutjat com pel propietari anterior que els metres que tenia la parcel·la no superaven els 500 metres quadrats”.

La representant legal fa notar que les sentències dictades per jutges i tribunals, d'obligat compliment per les dues parts, “mai no poden ser modificades ni convalidades per un òrgan administratiu” i exposa amb ironia la seva conclusió: “les parcel·les no creixen en metres per si soles pel pas del temps o de la pluja”.

LA XIFRA

480
metres quadrats
és la superfície mínima que la parcel·la havia de fer per poder-hi construir.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.