Urbanisme

URBANISME

Presenten als veïns l'avanç del nou POUM de la Bisbal

El govern del PSC i CiU aposta per un creixement “compacte” i no apuja el sostre de 18.000 habitants fixat al 1982

Desprogramen les zones urbanitzables de Castell d'Empordà i Sant Pol

El procés de participació ciutadana per al nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) de la Bisbal va arrencar ahir al vespre amb la presentació de l'avanç del document a la vuitantena de veïns que van assistir al Mundial. L'alcalde, Òscar Aparicio (PSC), va destacar que es tracta d'un pla “conservador”, amb una previsió de creixement compacte cap al sud –a l'entorn del sector de la Guardiola– i l'oest –sobre l'eix de la prolongació del passeig i el Daró–.

Aparicio i el regidor d'Urbanisme, Carles Sanjosé, també van destacar el caràcter “innovador” del pla general del 1982 però, com que tres dècades després encara no s'ha esgotat el sostre previst aleshores de 18.000 habitants, aquesta xifra no es tocarà. La població bisbalenca, segons dades de 2010, es manté entre els 10.000 i els 11.000 veïns, de manera que les prioritats se centraran en l'encaix de nous equipaments escolars i esportius i altres actuacions com són el creixement de les zones de vianants del centre, una nova estació d'autobusos i l'obertura de més espais d'aparcament i l'ampliació dels equipaments funeraris, entre d'altres. També es vol abandonar la vella idea de crear un canal sobreeixidor per evitar inundacions en episodis de pluges torrencials, i com a alternativa es planteja definir una franja d'espais lliures inundables resseguint els límits del terme amb Cruïlles i Corçà. El pla traurà de l'inventari de sòl urbanitzable les reserves previstes a Castell d'Empordà i el nucli rural de Sant Pol, per prescripció del planejament territorial de les comarques gironines. El sòl urbà, tot i així, creixerà de les 154 hectàrees del 1982 fins a les 167,9 de la nova proposta. Però com a contrapartida, el sòl no urbanitzable també s'incrementarà de 1.893 fins a les 1916 hectàrees.

Les taules de debat continuaran els dies 26 i el 3 i el 10 d'octubre. Les sessions sempre s'iniciaran a les 19.30 h al Mundial.

LA XIFRA

31,45
hectàrees
de sòl urbanitzable no programat del PGOU del 1982 passarien a no urbanitzables en el nou POUM.

La traça de la variant sud reobre el debat

L'avanç inclou la traça de la variant sud de la C-66, un fet que va enutjar alguns assistents. Van recordar a Aparicio que la proposta de la Generalitat no és vàlida, ja que no hi ha declaració d'impacte ambiental, i l'alcalde va defensar que l'opció sud era la postura acordada pels grups municipals (llevat d'ICV) al consistori. Aparicio va recordar que, encara que incloguin la reserva, la construcció de la via dependrà de la Generalitat i es podria fer pel nord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.