Urbanisme

Infraestructures

El parc Central de Girona, restituït d'aquí a un any

Una tensa audiència pública del TAV va servir perquè els veïns reclamessin al govern municipal més fermesa davant d'Adif

Es derruiran els edificis que s'havien començat al parc Central

La ciutat de Girona tornarà a tenir un parc Central restituït d'aquí a un any. Aquesta és la previsió que l'equip de govern va presentar ahir en la tercera audiència pública del TAV. El regidor responsable del projecte ferroviari va avançar la voluntat perquè el gener de l'any que ve comenci un procés de participació de tota la ciutadania, que s'intensificarà els mesos de març i abril perquè s'hi puguin fer les aportacions que es creguin oportunes.

El govern municipal va explicar una proposta inicial per restituir el parc Central, en què es preveu retornar l'escultura d'Alfaro al sector, així com relligar millor l'enllaç del parc amb la plaça Montserrat i el barri de Sant Narcís.

Ribas va explicar en la part introductòria de la sessió que els projectes per als carrers Josep Maria Gironella i la plaça Europa estaran acabats l'abril del 2013, quan també s'acabaran els treballs a la sortida d'emergència de la Devesa. En els propers dies es preveu que es començaran les rampes dels aparcaments subterranis, unes obres que van aixecar les queixes de molts dels presents i que estaran acabades al febrer.

Edificis a terra

Ribas també va anunciar que la reunió amb els responsables d'Adif ha permès assolir l'acord perquè s'enderroquin els edificis que s'havien començat a fer sobre la llosa del parc Central i que són sortides d'emergència i de ventilació. L'acord permetrà substituir aquests grans edificis que els veïns van alertar que s'estaven fent la setmana passada per unes estructures molt més petits.

Tensió entre el públic

Unes 150 persones van participar en l'audiència pública del TAV que es va fer al Palau de Congressos. En les més de quatre hores que va durar es van viure molts moments de tensió entre els veïns i el govern municipal. En línies generals, els veïns van reclamar més fermesa al govern de Girona davant d'Adif i li van criticar la falta d'autoritat demostrada, una crítica coincident amb els representants de la Mesa d'Entitats i de l'Associació de Sant Narcís. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va recordar que s'ha obert un expedient greu a Adif pels treballs nocturns i que pot acabar amb una multa de fins a 12.000 euros. Els veïns també van criticar que no es fessin més esforços de difusió de l'audiència.

Alguns membres de la Mesa d'Entitats i veïns de Sant Narcís van anar equipats amb sacs de dormir per quedar-se tota la nit al Palau de Congressos si no els convencien les explicacions del govern de CiU, però després d'un diàleg superada la mitjanit i amb el compromís de mantenir el diàleg i fer un major esforç d'informació van decidir no complir l'amenaça. En l'audiència també hi van intervenir la resta de grups polítics del consistori.

Oficina de queixes a Sant Narcís

El regidor responsable del projecte ferroviari, Carles Ribas, va anunciar que un edifici cedit per la Generalitat a l'avinguda de Sant Narcís s'habilitarà com a oficina d'atenció al ciutadà que vulgui remetre queixes per les obres del TAV. El compromís és que el local funcioni en el termini d'un mes. L'oficina tindrà una persona que recollirà les queixes que facin arribar els ciutadans, i el cap de l'àrea d'Urbanisme estudiarà cada cas per analitzar les reclamacions que puguin fer els veïns o comerciants afectats. El govern municipal contactarà amb els col·legis d'advocats i procuradors així com el d'arquitectes per poder signar un conveni de col·laboració perquè ajudin en aquestes queixes i reclamacions. També intervindrà en el procés el defensor de la ciutadania.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.