Urbanisme

urbanisme

El president del Kazakhstan és amo de Can Juncadella de Lloret

Nursultan Nazarbàiev és un dels propietaris de la finca, segons el jutge que n'investiga denúncies

L'exprimer ministre i exministre de Defensa, també n'és

Un dels propietaris de la finca de Can Juncadella de Lloret de Mar és el president del Kazakhstan, segons ha admès, en una resolució, el jutge que investiga diverses denúncies urbanístiques. El jutge es basa en la informació aportada per l'Ajuntament de Lloret de Mar. En el text, difós per SOS Lloret, entitat denunciant, el magistrat assegura: “Dels atestats rebuts i dels informes de l'Ajuntament es desprèn que els promotors de Can Juncadella, que són els que han portat a terme les obres que són objecte d'investigació en el present procediment, són Flinder Data SLU, i que l'esmentada finca és propietat del president i cap d'estat de la República del Kazakhstan”.

Tot i que el jutge no n'esmenta el nom, el president d'aquesta exrepública soviètica és Nursultan Nazarbàiev, que n'és el cap d'estat des que se'n va proclamar la independència, l'any 1991. L'actual mandat expira l'any 2019. S'havia especulat en diverses ocasions sobre la presència de Nazarbàiev a la finca i, fins i tot, que algun dels seus familiars en pogués ser propietari. Però ara, sempre segons el jutge, es confirma que ell mateix n'és un dels amos.

Però no n'és l'únic. Altres polítics i empresaris kazakhs també participarien de l'empresa Flinder Data, propietària de la luxosa finca. Entre aquests, Danial Akhmetov, exprimer ministre i exministre de Defensa del Kazakhstan i amo de l'equip Astana de ciclisme, segons ja va avançar fa dos anys aquest diari. Aleshores, l'administrador de Flinder Data era Assilbek Karibàiev, president de la companyia Petrokazakhstan Oil Products.

El Kazakhstan és el novè país més gran del món i és l'economia més important de l'Àsia Central.

El jutge no hi veu delicte

La constatació que el president de la República del Kazakhstan és amo de Can Juncadella es va saber gràcies a l'acta d'arxivament d'una de les causes obertes. Aquesta finca, situada a la cala Canyelles en ple massís de Cadiretes, i que forma part del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN), està sent investigada per diverses denúncies urbanístiques. En aquesta, el jutge considera que les obres que s'hi han fet i que han estat denunciades per SOS Lloret no “són constitutives d'infracció penal“, sinó que es tractaria d'una qüestió administrativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.