Urbanisme

urbanisme

La vidrerenca més gran inaugurarà la passera

Francisca Ribas i Budallé tallarà demà la cinta de la nova estructura

La veïna de Vidreres de més edat, Francisca Ribas i Budallé, serà l'encarregada d'inaugurar oficialment la nova i reivindicada passera que creua la riera del Rec Clar. Aquesta estructura permet travessar la riera sense necessitat de passar per la carretera. Està situada just davant l'antic escorxador. Des de fa alguns mesos ja està instal·lada, però ara s'han enllestit les tasques d'acabats i els arranjaments de l'entorn.

L'alcalde, Jordi Camps, va explicar que havien escollit de manera simbòlica la persona de més edat per tallar la cinta de la nova passera, perquè “ha vist com ha evolucionat el poble”. Ribas, nascuda el 1911, “devia anar al rentador que hi havia al costat d'on ara hi ha la passera i devia haver passejat per l'escorxador”, va explicar l'alcalde. Precisament per la importància simbòlica de la passera s'ha optat per l'àvia “en lloc de portar un polític important”

La inauguració es farà demà a les 12 del migdia. Serà un acte senzill, amb la tallada de la cinta inaugural a càrrec de l'àvia, parlaments i un aperitiu per als assistents. Segons va informar l'Ajuntament, en cas de pluja l'acte es farà a l'escorxador, que també ha estat en obres fins fa poc i està en espera de ser inaugurat.

Reivindicació històrica

Amb la inauguració oficial de la passera es completa una vella reivindicació ciutadana a Vidreres. “Era una obra demanada feia molts anys”, va recordar Camps. “Amb la inauguració d'aquesta passera l'Ajuntament de Vidreres posa fi a una llarga reivindicació veïnal i dóna solució a vianants i ciclistes, que ja no han de travessar per l'estret pont de la carretera de Lloret posant-se en risc”, van indicar fonts de l'Ajuntament.

Els treballs de construcció de la passera han tingut un cost de 105.000 euros que ha estat assumit pel consistori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia