Lloret tira endavant una primera part de la reforma del passeig, tip d'esperar el projecte de l'Estat

Serà de sentit únic cap a Tossa, s'eliminarà la zona blava i s'hi farà un carril bici

L'Ajuntament de Lloret s'ha atipat d'esperar el vistiplau de Costes a l'aparcament subterrani del passeig marítim, que havia de servir també per remodelar tota la superfície de la façana marítima, i ha presentat una reforma per millorar la mobilitat de la zona. Xavier Crespo, aprofitant la presentació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, va anunciar ahir que des d'ara i fins a Setmana Santa es duran a terme una sèrie de canvis a tot el passeig per millorar la mobilitat interior del municipi. Aquest projecte està pressupostat en 220.000 euros.

Per aconseguir-ho, el passeig marítim passarà a ser d'un únic sentit de circulació, en direcció a Tossa. També s'eliminarà la zona blava existent actualment i es dedicaran àrees a zones de càrrega i descàrrega per a veïns, a aparcaments de motos i bicicletes, i a espais reservats a hotels i taxis, així com a parades d'autobusos.

Igualment, el projecte presentat ahir per l'alcalde inclou la possibilitat que els bars, restaurants i gelateries situats al passeig puguin posar-hi terrasses, sempre que s'obtingui el consentiment de Costes.

Crítiques a l'Estat

Crespo va assenyalar que els hauria agradat que tot «hagués anat d'una altra manera», però que aquest pas no significa que «es perdi l'esperança que sigui realitat» més endavant, en referència a l'aparcament subterrani. «Veient la lentitud de les administracions, creiem que Lloret no pot esperar més», va sentenciar.

Nova rotonda

Un dels canvis que es faran aquesta mateixa tardor és el de la nova rotonda a baix de l'avinguda Just Marlés, que es farà més gran i facilitarà que els vehicles provinents de la rambla Romà Barnés puguin dirigir-se cap a la punta marinera, cosa que actualment no és possible. Aquest fet també és important, tenint en compte que el passeig marítim serà de sentit únic cap a Tossa, i la rambla Barnés, paral·lela al passeig i de sentit cap a Blanes, probablement tindrà un increment del trànsit de vehicles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.