Urbanisme

Rebaixaran la plaça Llibertat de Salt al nivell de la vorera

L'obra es durà a terme aquest mateix any amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat i la visibilitat entre els carrers Àngel Guimerà i Major

El govern espera que aporti beneficis socials i comercials

El govern de Salt vol remodelar la plaça de la Llibertat abans no acabi l'any. La voluntat és fer-hi una reurbanització a fons, ja que es rebaixarà la plaça, que ara està alçada, fins al nivell de les voreres de l'entorn. Amb la mesura es pretén millorar l'accessibilitat, integrar més la plaça al barri i posar fi a l'efecte barrera que té actualment, tant des del punt de vista físic com visual. Aquesta actuació, per tant, es planteja des del govern d'ERC i Independents per Salt (IpS-CUP) com una reurbanització amb efectes beneficiosos en els àmbits econòmic i comercial, social i urbanístic.

L'obra provocarà la pèrdua dels aparcaments del carrer Francesc Macià que hi ha a la banda dreta en el sentit de circulació, la més propera a la plaça. La previsió és mantenir les escultures, i també els dos mosaics protegits que existeixen als angles de la plaça amb el carrer Major. Precisament aquest punt va ser objecte d'obres el mandat passat, quan es va treure el mur existent a tota la paret nord de la plaça per millorar la seguretat, ja que tapava la visió i s'hi havien detectat activitats delictives, com ara la compravenda de substàncies estupefaents i altres activitats. El mur es va reemplaçar per una barana, fet que va pacificar considerablement l'espai. El govern actual, però, considera que encara hi ha marge per a la millora i per aquest motiu emprendrà l'obra. El projecte és el primer que té en mans l'oficina de projectes de l'Ajuntament de Salt. “Actualment la plaça de la Llibertat és una frontera. Des del carrer Major a l'altura de la plaça no es veu el carrer Àngel Guimerà; la reforma serà l'embrió a partir del qual estendre el centre comercial i relligar barris”, va indicar ahir el regidor d'Urbanisme, Àlex Barceló. L'actuació es portarà a ple dilluns, a través d'una modificació de crèdit per dotar partides per diverses inversions que es duran a terme aquest any. El cost previst –pendent, però, de definir-se el projecte final– és de 337.705,10 euros, un 50% dels quals, 168.852,55 euros, els aportarà la Generalitat a través del programa de continuació de Salt 70 –el pla de barris– que conclourà aquest any.

LES XIFRES

337.705
euros
és la previsió de costos del projecte, que està elaborant l'oficina de projectes de Salt.
50
per cent
del cost el pagarà la Generalitat a través del pla de barris de Salt, el programa de continuïtat de Salt 70.

Es manté la inversió per a les comunitats i es preveuen 27 càmeres més al carrer

El suport a les comunitats perquè rehabilitin elements comuns es mantindrà. El pla d'inversions del 2016 preveu una dotació de 263.355,68 euros a aquest fi. El 50% estarà finançat pel pla de continuïtat de Salt 70. Per altra banda, s'han consignat 12.500 euros per a la instal·lació de 27 càmeres de seguretat als carrers de Salt. Un cop estiguin instal·lades, n'hi haurà una seixantena de repartides per bona part del municipi.

Locals per fer-hi espais veïnals i la pista del pavelló

Un dels objectius del govern és acabar el mandat havent creat nous espais veïnals on fer activitats –ja siguin en forma de centres cívics, casals de barri o ateneus. Amb aquest objectiu han previst una partida de 130.000 euros per a aquest any per adquirir locals per destinar-los a aquest fi. De moment es pensa en locals de la zona centre i de l'entorn de plaça Catalunya. El local que s'adquireixi en aquesta plaça podria destinar-se a ampliar els serveis de Mas Mota, més enllà de les hores en què està actualment obert, a fi de posar-lo a disposició dels veïns. També es vol fer front a una reivindicació gairebé històrica, la de millores a la pista coberta de la zona esportiva del pla de Salt. Es faran obres per canviar el sòl de la pista i per adaptar tot l'equipament a les noves normatives en matèria de seguretat i serveis. Costarà 107.647 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia