Sense - El Punt

laboral

Uns 2.500 delegats de la UGT a Girona votaran l'acord interprofessional

El secretari general de la UGT de Catalunya diu que és l'avenç més important en el marc de les relacion laborals

L'acord blinda el tribunal laboral a Girona

Uns 2.500 delegats d'UGT de les comarques gironines han pogut votar des del passat 7 de novembre i fins ahir via internet, i dilluns i dimarts ho podran fer en urnes repartides a Girona, Olot, Ripoll i Blanes, en el referèndum sobre l'acord interprofessional de Catalunya 2011-2014. Dins aquest marc, la UGT va realitzar ahir a Girona l'última assemblea informativa per explicar i debatre el text de l'acord amb la presència del secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez i la secretària general de la UGT de les comarques gironines, Dolors Bassa, que, precisament, va ser reelegida ahir mateix en el seu càrrec.

Àlvarez i Bassa van defensar ahir aquest pre-acord, que presumiblement se signarà definitivament el proper dia 28 en un acte solemne al Palau de la Generalitat, i que, a les comarques gironines, “permet lligar catorze convenis col·lectius que hi ha a la demarcació, alguns dels quals estan per sobre de convenis de Catalunya i d'altres agafen un sector important de la població”, va manifestar Bassa. La secretaria general de la UGT a Girona també va insistir que l'acord blinda que es mantingui a Girona el tribunal laboral ja existent, malgrat els “diferents intents de treure'l”.

A nivell català, Àlvarez va dir que es tracta d'un acord “que dóna ple sentit al marc català de les relacions laborals” i que és “l'avenç més important” que s'ha fet a Catalunya en aquest sentit.

LA FRASE

Si es confirmen els pronòstics, aquest acord a partir del 20-N encara tindrà més valor
Josep Maria Àlvarez
secretari general de la UGT a Catalunya

LA XIFRA

2.500
delegats
sindicals de la UGT a Girona tenen la possibilitat de votar. A tot Catalunya, són més de 24.000.

Protesta al Viena

Una quarantena de sindicalistes de la UGT es van adreçar ahir al migdia a l'establiment Viena de Girona per demanar ser atesos per la direcció arran d'un conflicte sindical en aquesta cadena d'establiments. Segons va explicar Àlvarez, cada cop que surt un delegat de la UGT “per una raó o una altra, no ens deixen mantenir la llista fins al final” i va demanar que es respectin els drets sindicals en aquests establiments “que fan un bon producte”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.