Serveis

Adif prepara la reobertura del pàrquing de l'estació de trens de Figueres

S'han adjudicat les obres, que començaran a l'octubre

Fa més d'un any que l'aparcament està tancat

L'últim gestor ho va deixar i ara se'n cuidarà Adif

Adif ha adjudicat aquest mes d'agost les obres d'adequació de l'aparcament de l'estació del tren convencional, al centre de Figueres. Fonts d'Adif confirmen que es preveu que els treballs comencin com a molt tard a l'octubre, amb un termini d'execució previst de tres mesos, amb la qual cosa l'equipament podria tornar a ser operatiu a principi del 2017. Fa més d'un any que aquest pàrquing de 125 places, situat just al costat de l'estació, continua tancat, cosa que complica el trànsit i la mobilitat en aquest sector de la ciutat. En l'últim any, l'anòmala situació d'aquest espai buit i tancat en un sector mancat precisament de places d'aparcament ha estat reiteradament motiu de debats en els plens de Figueres, tot i que el govern municipal sempre ha volgut deixar clar que la solució només depenia d'Adif. Un cop fets els treballs necessaris, serà la mateixa empresa encarregada de les infraestructures ferroviàries que gestionarà l'aparcament, ja que Adif ha optat per una gestió directa i no tornarà a deixar-ho en concessió, i és que precisament el pàrquing va tancar perquè l'anterior concessionari, el centre especial de treball del Grup Mifas, va renunciar a la gestió perquè no li sortia a compte i s'hi generaven pèrdues econòmiques. Mifas tenia quatre persones amb discapacitat que treballaven a l'aparcament.

Preus i horaris pendents

Ara, quan torni a obrir el pàrquing, bona part de les tasques seran automatitzades. Les obres, que s'han adjudicat per un import de 94.919 euros (sense IVA), a l'empresa Etra Bonal SA, consistiran en l'equipament de l'espai, col·locació de barrera, dels serveis elèctrics, pintura i senyalització, a més de la instal·lació de la cabina i màquina de distribució dels tiquets. El pàrquing tindrà la mateixa capacitat que tenia abans i fonts d'Adif expliquen que les tarifes encara no estan definides, en espera d'un estudi de mercat que s'està efectuant i que en funció dels aparcaments que hi ha en aquest sector de la ciutat (zona blava, pàrquings públics o privats), determinarà els preus que s'han d'aplicar.

Les mateixes fonts expliquen que també s'està estudiant quins seran els horaris de funcionament. Una opció possible seria que coincideixin amb el pas dels trens per Figueres: obrir el pàrquing des de mitja hora abans de l'hora de sortida del primer tren i tancar-lo mitja hora després del pas de l'últim comboi, coincidint així amb la presència de personal a l'estació.

LA XIFRA

94.919
euros
és el pressupost de les obres que estan a punt de començar per poder tornar a obrir l'aparcament.

Més obres per als nous lavabos

Paral·lelament a les obres de l'aparcament que estan a punt de començar, Adif comença també aquests dies uns altres treballs a l'estació de Figueres, en aquest cas per instal·lar uns nous lavabos. Les obres consistiran en la instal·lació de dues cabines i dos urinaris per a homes, quatre cabines per a dones, un espai per canviar els nadons i una cabina adaptada per a persones discapacitades. El conjunt d'aquests treballs té un pressupost de 50.000 euros i un termini previst d'execució de tres mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia