cultura

música

concerts

La Cantada d'Havaneres de Calella celebra 50 anys amb concerts arreu del país

La Cantada als Auditoris portarà aquesta tardor les havaneres, per iniciativa de les quatre diputacions catalanes, a Girona, Barcelona, Tàrrega i el Vendrell

Els presidents de les quatre diputacions catalanes es van reunir ahir a Girona per presentar La Cantada als Auditoris, una iniciativa impulsada conjuntament amb l'Ajuntament de Palafrugell per celebrar arreu del país els 50 anys de la Cantada d'Havaneres de Calella , que “portarà el caliu de les havaneres i el cant de taverna als quatre auditoris més representatius de Catalunya”. S'han organitzat quatre concerts en altres tants auditoris, un per cada demarcació, en els quals intervindran grups i cantants palafrugellencs, i també formacions locals.

El primer concert tindrà lloc el dissabte 24 de setembre a l' Auditori de Girona (21 h, 15 euros), amb les actuacions de Peix Fregit, Terra Endins, Els Cremats i Neus Mar. El dijous 29 de setembre, al Palau de la Música Catalana , de Barcelona (19 h, 20 a 30 euros), hi actuaran Port Bo, Son de l'Havana, Arjau, Els Cremats i Indira Ferrer amb Antoni Mas. El dissabte 1 d'octubre es portarà a terme la cantada al Teatre Ateneu de Tàrrega (21 h), amb Port Bo, Boira, Arjau i Neus Mar. I el diumenge 2 d'octubre es tancarà el cicle a l'auditori Pau Casals del Vendrell (12 h), on cantaran Peix Fregit, Veles i Vents, Neus Mar i Els Cremats.

“Volem que l'havanera surti de Calella i estigui a l'abast de tothom”, va dir ahir a la Diputació de Girona l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, que va remarcar que el seu ajuntament i la comissió organitzadora treballen de fa temps en l'ampli programa d'actes del 50è aniversari de la cantada, per “posar en relleu la seva importància per a Palafrugell i per al país”. Fernández va recordar també que la cantada va néixer com una iniciativa de la societat civil i que al seu èxit han contribuït els successius ajuntaments i la Fundació Ernest Morató.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va dir que, malgrat no tenir mar, a les seves comarques també estan ben arrelades l'havanera i la cançó de taverna. “Aquest és un país que estima la seva cultura i les seves tradicions”, va afegir-hi.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va parlar de “l'important llegat indià” a les comarques i de la presència de l'havanera a les seves festes. “No podem de cap manera deixar perdre aquest patrimoni.”

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, es va referir a “la col·laboració entre les diputacions en molts aspectes relacionats amb els serveis al ciutadà i el concepte de país, i això inclou la recuperació de les tradicions i la identitat”.

Pere Vila, president de la Diputació de Girona, va fer un homenatge als precursors que van fer possible la cantada de Calella i va constatar “la bona sintonia entre les administracions i l'ajuda dels patrocinadors” per celebrar el seu 50è aniversari. “La gent aprecia les havaneres, les segueix i les protegeix”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia