Cultura

L'elecció dels tresors de Badalona tindrà 40 candidatures

El termini per fer les votacions s'obre dilluns vinent i durarà tres setmanes

El regidor de Cultura, Mateu Chalmeta, assegura que el procés «ha superat les expectatives». La iniciativa per triar els set tresors del patrimoni cultural material de Badalona ha rebut un total de 228 propostes, procedents de 62 persones a títol individual, entitats i centres d'ensenyament. D'aquestes, si es descarten les repeticions, n'han sortit les 40 candidates. El president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, destaca que s'han acabat acceptant totes les propostes presentades: «Tothom ha entès molt bé el que havia de ser una candidatura i per això han entrat totes.» La candidatura més proposada ha estat el monestir de Sant Jeroni de la Murtra, 24 cops, seguida del Teatre Zorrilla (17) i la Rambla (15). La persona que ha presentat més candidatures n'ha fet arribar a l'organització 14.

El procés d'elecció comença dilluns vinent. Les votacions s'hauran de fer a través del web dels organitzadors –www.ccc.cat–, on hi haurà ressenyades totes les candidatures amb una petita explicació i una imatge. Cada persona podrà votar per un màxim de set candidatures però només es podrà votar un sol cop per cada candidatura. El procés electoral es tancarà el 30 de novembre. L'organització penjarà periòdicament al web actualitzacions de la classificació de les candidatures. La proclamació oficial dels set tresors del patrimoni es farà el 3 de desembre.

LES CANDIDATURES

Antic Escorxador
Ca l'Amigó
Can Bofí Vell
Can Boscà
Can Butinyà
Can Canyadó
Can Miravitges
Can Pujol
Casa Agustí
Casa Clarós
Casa de la vila
Casa Gallent
Casa Matamala
Casa Miquel Badia
Casa Pavillard
Casa Pere Busquets
Casa Prat
Castell de Godmar
Conjunt arqueològic de Baetulo
Dalt la Vila
Destil·leria d'Anís del Mono
Escola Maristes
Església de St. Josep
Església de Sta. Maria
Fons romà de la col·lecció del Museu de Badalona
Gegants Anastasi i Maria
La Llauna
La Rambla
Mercat Torner
Palau Mpal. d'Esports
Panteó família Bosch
Parc de Ca l'Arnús
Patí de vela
Poblat ibèric del turó d'en Boscà
Poema corpori de Joan Brossa
Pont del Petroli
Sant Jeroni de la Murtra
Teatre Zorrilla
Torre Codina
Torre Vella

Textos que aixequen polseguera

La procedència dels textos i les fotos que configuren la informació de cada candidatura ha indignat alguns participants en el procés de presentació de propostes, que asseguren que no s'han respectat els textos i les imatges que han fet arribar als organitzadors. El president de l'AV de Dalt la Vila, Jordi Casas, manté que «enlloc de les bases es deia que es refarien els textos presentats i ens sap greu que s'hagi fet perquè havíem posat molta il·lusió a elaborar-los». El president de l'organització responsable de la iniciativa, Xavier Tudela, assegura que el que s'ha fet és «donar coherència als diferents textos presentats per cada proposta per fer-los més pedagògics». De tota manera, aquest diari ha pogut comprovar que la gran majoria de les explicacions i fotos incloses en el dossier de les 40 candidatures es corresponen gairebé de manera literal amb la informació que apareix al web www.poblesdecatalunya.cat. Ajuntament i organització ho justifiquen dient que «és normal que les persones que han presentat propostes hagin fet servir textos d'internet».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.