Emotiu i íntim homenatge als bombers morts en l'incendi d'Horta de Sant Joan

Un monòlit de pedra amb una placa en un dels miradors del municipi amb vistes al parc natural recorda les víctimes

«Tot i que ja han passat quatre mesos dels fets, els veïns d'Horta de Sant Joan ens sentim xafats i tristos». Així ho va assegurar l'alcalde del municipi, Àngel Ferràs, poc abans d'iniciar l'homenatge, senzill i íntim, que es va retre als cinc bombers que aquest estiu van perdre la vida en l'incendi que va cremar 1.400 hectàrees del Parc Natural dels Ports. El consistori volia, amb aquest acte, retrobar-se amb les famílies de les víctimes i mostrar-los el seu suport.

L'homenatge, al qual van acudir uns 250 veïns del poble, visiblement afectats en recordar el tràgic succés que va commocionar el municipi, es va iniciar amb una missa en memòria dels cinc bombers del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF), els quals, vinguts de Lleida, van anar a Horta per ajudar en les tasques d'extinció de l'incendi.

Posteriorment, els assistents a l'acte es van dirigir a un dels miradors del municipi amb vistes al Parc Natural dels Ports. Allí, es van dur a terme els parlaments per part de l'alcalde d'Horta, així com d'un representant dels diferents alcaldes de les poblacions veïnes, que també van acudir a l'homenatge. Una altra persona va parlar en nom de les famílies de les víctimes, les quals van comptar, en tot moment, amb el suport de diferents agrupacions i associacions del país, sobretot de la zona de Ponent, que també van anar a Horta per homenatjar els bombers. Finalment, es va inaugurar un monòlit de pedra, en el qual una placa amb els noms dels cinc bombers morts en l'incendi recorda el tràgic accident d'aquest estiu. Amb aquest monòlit els veïns de la localitat mostren la seva «gratitud i estima» cap als bombers, morts en acte de servei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.