«La crisi agreuja la marginació dels alcohòlics»

Un alcohòlic rehabilitat és «aquell malalt alcohòlic que, després del temps de teràpia, és conscient de la malaltia que pateix». Amb aquestes paraules ho defineix el president de la Federació Catalana d'Alcohòlics Rehabilitats, Josep Esteban. Durant el congrés, que va durar tot el cap de setmana, es van tractar temes que preocupen i afecten tant alcohòlics actius com rehabilitats.

A l'hotel Ciutat de Tarragona, s'hi van aplegar més de 80 membres d'associacions catalanes d'alcohòlics rehabilitats. Amb experts i professionals de diferents àmbits, es van debatre temes com les politoxicomanies en joves o la conducció sota els efectes de tòxics. El congrés farà arribar les conclusions que se'n treguin al Parlament perquè tots els grups polítics en tinguin constància. Una conclusió principal és l'augment de la marginació que pateixen els malalts dins el context econòmic actual, segons explicava Esteban. Tant metges com tècnics de la Generalitat i representants del Servei Català de Trànsit van opinar sobre els temes tractats. A més, es va reservar un espai perquè les associacions, membres de la federació, exposessin els projectes que porten a terme.

L'Associació d'Alcohòlics Rehabilitats de Girona va explicar les traves que han passat per denunciar un producte alimentari infantil. Alguns dels seus membres els van informar que un pastisset adreçat a la canalla contenia alguns conservants amb components alcohòlics. Quan van decidir denunciar-ho a l'administració, la resposta que van rebre va ser que la llei no preveia que aquest producte incomplís cap normativa vigent.

Al congrés, també hi va haver temps per a l'oci. Dissabte a la nit es va organitzar una cantada d'havaneres amb el grup «Mar d'Amunt», del Port de la Selva. El pròxim congrés, d'aquí a dos anys, i servirà per commemorar el 25è aniversari de la Federació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.